Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Prof. Canan Karatay'ın açıklamalarını farklı yorumladı: Beyaz ekmek tüketilmelidir. Zeytinyağı bardak bardak içilmez. İçilirse tansiyonu düşürür. Doğru tüketilen pirinç pilavının zararı yoktur.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2019 Güncelleme 25 Mart 2019, 13:48
Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

İÇİNDEKİLER

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Prof. Canan Karatay'ın açıklamalarını farklı yorumladı...

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Beyaz ekmek: Beyaz ekmek sağlığa zararlıdır" ifadesi teknik olarak bilimsel çalışmayla tanımlanmış bir kelime değildir. Tahıl ilaçları kabukta birikir.

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Standart kullanılamayan ilaçların tahılların kabuğunda fazla birikmesi beden için hastalık riski taşır. Bu yüzden herhangi bir ekmek iyidir, kötüdür cümlesi doğru değildir. Tek tip beslenme yanlıştır. Hastalığa yol açar.

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Zeytinyağı: Mucizevi bir gıdadır. Faydaları saymakla bitmez. Ancak zeytinyağına yağ da çekilmez! Zeytinyağı bardak bardak içilmez. Bir insanın günlük kalori ihtiyacı 2 bin-2 bin 500 civarındadır. Bir su bardağı zeytinyağı ise 2 bin 100 kaloriye sahiptir. Bu yüzden bardak bardak zeytinyağı içilirse şişmanlık kaçınılmaz. Ege Bölgesi'ndeki obezite oranı yüzde 28'dir. Zeytinyağı fazla tüketilirse obeziteye yol açar. İçilierse tansiyonu düşürür. Ortalama olarak her ana öğünde 1 yemek kaşığı tüketilmelidir.

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Zeytin: Mucizevi bir besin kaynağıdır. Zeytin, bir meyvedir. Ayrıca E vitamini, protein, şeker, organik asitler ve tuzlar da bulunur. Ancak zeytinin her beden için tüketilmesi ayrıdır. Zeytin sayısı, kişinin hayattaki tat algısı ve doygunluk hali olmak üzere belirlenmelidir.

.

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Pirinç: Tehlikeli bir besin maddesi değildir. Bağırsak hareketlerini düzenler ve tansiyonu düşürür. İsanlığın kullandığı en eski besin maddelerinden biridir. Tek sıkıntısı, kan şekerini hızlı yükseltmesidir. Burada da tüketilme miktarı ve şekli önemlidir. Pirinci pişirirken kullanılan yağlar ve tüketilme miktarı onu hastalık yapılabilir özelliğinden çıkartılabilir. Doğru tüketilen pirinç pilavı zararlı değildir.

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı

Pastırma ve sucuk: Bunlar işlenmiş et ürünüdür. Yeter ki hijyenik olarak üretilsin. Doğru saklansın ve doğru miktarda tüketilsin. Ancak bu şartlara uygun üretilmezse olumsuz hale dönüşür. Yani hijyen ve miktarı önemlidir.

Takvim yazarı İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Canan Karatay’ın açıklamalarını yorumladı