Kuru fasulye kansere darbe! İşte şifa deposu kuru fasulyenin faydaları...

Ağızları tatlandıran kuru fasulye, ömrü uzatıyor. Meme kanseriyle mücadelede ilaç etkisi gösteriyor. Diyabete karşı koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2019 Güncelleme 16 Nisan 2019, 07:58
Kuru fasulye kansere darbe! İşte şifa deposu kuru fasulyenin faydaları...

İÇİNDEKİLER




Doğru
besinleri, doğru oranda tüketmek, hastalıklara karşı koruyor. Yanlış beslenmenin bir alışkanlık halini aldığı günümüzde tarlada yetişen doğal besinleri tüketmek gerekiyor. ABD'li Diyetisyen Dr. David Grotto, mutfaktaki her besinin hastalıkları iyileştirici gücü olduğuna dikkat çekiyor. Mucize besinleri şöyle sıralıyor:


OBEZİTEYE SON!
Dünyada en çok tüketilen kuru baklagillerden olan kuru fasulye, bağırsaklara güç veriyor. Kabızlığı iyileştiriyor. Kolesterolü düşürüyor ve kansere karşı koruma sağlıyor. Kuru fasulyenin diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

Düzenli kuru fasulye yemek, ömrü uzatır.
Obeziteden korur.
Kötü kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
Meme kanserine savaş açar.
Diyabeti önler.


ÇARKIFELEK ASTIMA ÇARE
Dünyanın pek çok yerinde aşkın meyvesi olarak bilinen 'çarkıfelek', vücudu koruyor. Günlük demir ihtiyacını karşılayan bu meyve, tansiyonu düşürüyor. Çarkıfelek meyvesinin faydaları şöyle sıralanıyor:

Sindirime yardımcıdır. Mide kanserinden korur.
Astım rahatsızlığını önler.
Menopoz şikayetlerini azaltır.
Kanserli hücreleri küçültür.
Hipertansiyonu düşürür.
Kalp sağlığını korur.



FESLEĞEN SAÇ DÖKÜLMESİNİ BİTİRİR
Güçlü
antioksidan etkisine sahip fesleğen, yaraların iyileşmesini hızlandırır. Diş ağrısını keser. Fesleğen yağından masaj yapmak, saç dökülmesini engeller ve kepek sorununu bitirir. Diğer faydaları ise şöyledir:

Kalp krizinden korur.
Kansızlığı bitirir.
Bağışıklığı güçlendirir. Enfeksiyonlarla mücadele eder.



SAĞLAM KEMİKLER İÇİN YEŞİL ERİK
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden erik, hem tazesi hem de kurusuyla sağlığı koruyor. Lif bakımından zengin olan bu meyve, bolca K vitamini ve potasyum içeriyor. Antioksidan etkisi gösteren erik, kabızlığı bitiriyor. Bağırsakların çalışmasını hızlandırıyor. Kolesterolü düşüren eriğin diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

İçerdiği K vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir. Kemik erimesine karşı koruma sağlar.
Kanserden korur. Kötü huylu tümörlerin büyümesini engeller.
Kolon kanseri riskini düşürür.
Kötü kolesterolü ve tansiyonu düşürür.
Kalp-damar hastalıklarından korur.

HAYAT KURTARAN BESİNLER - DR. DAVID GROTTO

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: HER GÜN BİR AVUÇ FINDIK