Bayram sofraları iştah
açıyor. Ancak
kırmızı etin fazla
tüketimi hem kan
şekeri, tansiyon
ve kolesterolün
yükselmesine
hem de sindirim
problemlerine
neden oluyor.
Kardiyoloji Uzmanı
Prof. Dr. Erdem
Diker, kronik hastalığı
olanları uyarıyor.
Kırmızı etin kolesterolü
yükselttiğini bunun
da
kalp krizi riskini artırdığını söylüyor.
"Kalp damar hastalığı
olanlar veya kolesterol
yüksekliği nedeniyle tedavi
görenlerin,
bayramda aşırı
et tüketmemeli
gerekir" diyor.
Etin tereyağı
ve kuyruk
yağıyla değil,
kendi yağıyla pişirilmesi
gerektiğini
vurguluyor.
"Pişirme
yöntemi olarak,
haşlama, fırınlama
ve ızgara
tercih edilmeli.
Öğünlerde, etin
yanında mutlaka
salata ya da zeytinyağlı sebze yemeği olmalı"
diyor.