Paketli gıdalar karaciğer yağlanması riskini artırır! Güçlü bir karaciğer için sarımsak, soğan ve enginar tüketin

13.08.2019 Salı

Paketli gıdalar karaciğer yağlanması riskini artırıyor. Tedavi edilmediğinde siroza hatta kansere neden olabiliyor. Güçlü bir karaciğer için sarımsak, soğan ve enginar tüketmek gerekiyor.



Vücudun
yaşamsal organlarının başında karaciğer geliyor. Yapılan araştırmalara göre insan, midesiz hatta kalpsiz yaşayabiliyor ancak karaciğersiz yaşamına devam edemiyor. Bu da, karaciğerin önemini gözler önüne seriyor. Hepatosit denilen milyarlarca hücreden oluşan karaciğer; yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve diğer kronik hastalıklardan olumsuz etkileniyor. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, karaciğer sağlığıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıyor.
BİZE ULAŞIN ; ;