Kanserin doktoru kefir!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2019 Güncelleme 19 Ağustos 2019, 07:53
Kanserin doktoru kefir!

İÇİNDEKİLER

ÇAĞIN vebası kanser, hem bizim hem de sevdiklerimizin hayatını tehdit ediyor. Araştırmalar, sağlıklı beslenerek kanseri önlemenin mümkün olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, kanserden korunmak için protein, posa, sağlıklı yağ, vitamin ve mineraller içeren besinlerin tüketilmesini öneriyor. Kanserle savaşmak için sofralardan eksik edilmemesi gereken besinler şöyle sıralanıyor:

SARIMSAK: Kanser riskini azaltır. Özellikle menopoz sonrasında kadınlarda düzenli sarımsak kullanımı kolon kanseri riskini yüzde 50 oranında azaltır. Çok fazla pişirilmeden hafif çiğ şekilde tüketilmesi önerilir.

DOMATES: Likopen deposu domates, pek çok kanser türüne karşı koruma sağlar. Özellikle prostat kanseri riskini azaltır.

KETEN TOHUMU: Bolca Omega-3 içerir. Östrojen kaynaklı meme kanserlerinin önlenmesinde etkili olur. Bu nedenle bir tatlı kaşığı kadar öğütülmüş keten tohumunu salatalara ilave etmek ya da soğuk sıkım keten tohumu yağından günlük 1 tatlı kaşığı kullanmak gerekir.

TURUNÇGiLLER: Portakal, limon, greyfurt, mandalina ve turunç, içerdiği C vitamini, folat ve posa sayesinde kanserle savaşır.

KEFİR: Sindirim sisteminde bulunan probiyotikler, bağışıklığı güçlendirir. Kansere karşı koruma sağlar. Bu nedenle kefir ve yoğurt gibi probiyotik içeren besinlerin günlük beslenmeye eklenmesi önerilir.