İdrar kaçırmanın tedavisi mümkün

Kadın ve erkekte yaş ilerledikçe görülen idrar kaçırma sorunu, yaşam kalitesini düşürüyor. VM Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çağlar, bu sağlık sorunuyla ilgili önemli bilgiler paylaşıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2019 Güncelleme 09 Eylül 2019, 07:56
İdrar kaçırmanın tedavisi mümkün

İÇİNDEKİLER

İdrar kaçırma nedir?
Kadınlarda öksürük, gülme, hapşırma gibi durumlarda karın içi basıncının artışına bağlı olarak gelişir.

Bu hastalığın tedavisinde hangi yöntemler uygulanır?
Lazer uygulaması, hasta muayene masasında yatar pozisyondayken yapılır. İşlem son derece ağrısız, acısız olduğu için hiçbir şekilde anestezi gerektirmez. Cerrahi olarak yapılan bir kesi de yoktur. İdrar kesesinin altına yerleştirilen küçük bir cihazla mesane boynu ve idrar kanalı boyunca verilen enerji sayesinde, bu bölgedeki sıkılaşma sağlanmakta ve ayrıca bu bölgedeki bağışıklık sistemi de aktive olmaktadır. İşlem süresi ortalama olarak 20-30 dakikadır. Diğer taraftan, aynı seansta vajinanın sıkılaşması ve gençleşmesi de sağlanabilmektedir.

İyileşme süreci kaç gündür?
İşlemin kısa sürmesi, cerrahi bir kesi veya dikiş işleminin olmaması, hastalar için son derece kolay olması, anestezi gerektirmemesi, idrar kaçırmalarda oldukça başarılı olması ve aynı seansta boylu boyunca vajinal sıkılığın da sağlanabilmesi gibi avantajlı yönleri var. Aynı gün içinde hastanın kendi günlük hayatına devam edebilmesi de işlemin en önemli avantajları arasında.

Vajinal lazer, başka hangi durumlarda kullanılır?
Cinsel ilişki sırasında vajinal genişleme sorunu yaşayanlar için de vajinal lazer uygulamaları bir tercih sebebi haline geldi. Vajina içine uygulanan lazer sayesinde vajinanın sıkılaşması, gençleşmesi, yenilenmesi sağlanıyor. Diğer yandan sık vajinal enfeksiyon geçirenlerde, ağrı sorunu yaşayanlarda ve menopoza bağlı vajinal kuruluk sorunu yaşayanlarda da vajinal lazer uygulaması ile iyi sonuçlar alınabiliyor.