Renklerin gücü adına | Rengarenk besinler bağışıklığı güçlendiriyor

10.09.2019 Salı

Sağlıklı bir hayatın yolu, sağlıklı besinleri tüketmekten geçiyor. Sonbahar hastalıkla geliyor. Uzm. Dyt. Müge Özyurt Şafak, rengarenk besinlerin bağışıklığı güçlendirdiğini söylüyor. İşte Takvim Gazetesi’nin 10 Eylül 2019 tarihli sağlık sayfalarından derlediğimiz haberler…



Sağlıklı
bir hayatın yolu, sağlıklı besinleri tüketmekten geçiyor. Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, besinlerin şifalı gücüne değiniyor. Yazı dizisinin ilk gününde bağışıklığı güçlendirmenin yollarını TAKVİM'e açıklıyor.

DENGELİ BESLENİN
Mevsim geçişlerinin yaşandığı şu günlerde grip ve soğuk algınlığı bağışıklığın zayıf olduğu anı bekliyor. Bu dönemde vücut direncini artırmak için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Uzm. Dyt. Şafak, her öğünde 4 ana besin grubunu (et-kuru baklagil grubu, süt ve süt ürünleri, ekmek-tahıl grubu, sebze-meyve grubu) tüketmek gerektiğini söylüyor.
BİZE ULAŞIN