Canan Karatay'dan ezber bozan açıklamalar: Hakiki köy tereyağı kilo aldırmaz

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, yağın verdiği hakiki enerjinin uzun süre acıktırmadığını söyledi. Karatay, “Hakiki köy zeytinyağı, köy tereyağı kilo aldırmaz, mutluluk verir” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2019 Güncelleme 15 Eylül 2019, 07:56
Canan Karatay’dan ezber bozan açıklamalar: Hakiki köy tereyağı kilo aldırmaz

İÇİNDEKİLER



Açıklamalarıyla
gündem olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, bu kez 'köy'den geldi. Karatay, zeytinyağının insan vücudu için çok faydalı bir besin olduğunu, insanlara her seferinde "soğuk sıkım zeytinyağı tüketin" tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Karatay, "Sakın yağ yemeyin, diye yayınlar yapılıyor. Bir de gazetelerde gördüm, çocuklara verilen yiyecek paketlerinin üzerinde 'az yağlı yoğurt', 'az yağlı peynir' ibareleri bulunuyor. Bunların hepsi plan...


Vücuda proteinle yağ girmesi çok önemli. İnsan vücudu bir makinedir, makineye yağ koymazsanız çalışmaz. Yağın verdiği hakiki enerji uzun süre sizi acıktırmıyor. Vücudunuzun ve hücrelerinizin ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor.


Hakiki köy zeytinyağı, köy tereyağı kilo aldırmaz. Mutluluk verir. Bunu Türkiye'nin kafasına, beynine işlemek mecburiyetindeyiz" dedi.



Şeker ve undan alınan enerjilerin iki saat gibi kısa bir sürede bittiğini, insanın yeniden şeker ihtiyacı duyduğunu anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, insanların şeker hastalığına (diyabet) bu şekilde yakalandığını kaydetti.