Böbreğiniz duman olmasın

Böbrek kanseri, yaygın görülen türlerden biridir. Obezite, sigara ve yüksek tansiyon riski arttırır. Vücdun en önemli organlarından olan böbrekler, kandaki ürik asit, kreatinin ve üre gibi metabolizma artıklarının vücuttan idrar yolu ile atımını sağlar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2020 Güncelleme 28 Ağustos 2020, 06:59
Böbreğiniz duman olmasın

İÇİNDEKİLER

Vücudun en önemli organlarından olan böbrekler, kandaki ürik asit, kreatinin ve üre gibi metabolizma artıklarının vücuttan idrar yolu ile atımını sağlar.

Uzmanlar, böbrek sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Böbrek kanseri 40'lı yaşlardan sonra artmakla birlikte en fazla 60'lı yaşlarda görülür. Günümüzde hareketsizlik, obezite, sigara ve kimyasallara maruz kalma nedeni ile 20'li yaşlara kadar görülebilmektedir.

Böbrek kanserinin ortaya çıkmasında şişmanlık, sigara içimi, genetik faktörler, hareketsiz yaşam, hipertansiyon, kronik böbrek yetmezliği, uzun süre ilaç kullanımı özellikle ağrı kesiciler etkilidir.

Böbrek kanserinde hastalarda halsizlik yorgunluk, idrarda kan gelmesi, idrar renginde değişiklikler, bel veya böbrek bölgesinde ağrı, sebepsiz kilo kaybı, iştahsızlık ve yüksek ateş gibi şikayetler olabilir.

MUCİZE BESİNLER
Toplumda sık görülen rahatsızlıklardan böbrek taşı, neden olduğu dayanılmaz ağrısı ile biliniyor. Doktorların uygun gördüğü tedavinin yanı sıra bazı besinler, böbrekleri korumada mucize etki gösteriyor. Uzmanlar, böbrek dostu besinleri şöyle sıralıyor:

PANCAR SUYU
Antioksidan etkisiyle böbrekleri temizler.

KARAHİNDİBA ÇAYI
İdrar söktürücüdür.

ZENCEFİL ÇAYI
Böbrek taşlarının düşürülmesini kolaylaştırır.

ISIRGAN OTU
Böbrekleri korur.

LİMON SUYU
Böbrek taşlarını düşürür.