Cilt sağlığını korumanın yolu bağırsaklardan geçiyor

Vücudun ikinci beyni bağırsaklar, cilt sağlığını da koruyor. Sivilce ve egzama gibi hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Bağırsakları koruyan probiyotikler, birçok cilt hastalığına karşı etkili.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2022 Güncelleme 25 Mayıs 2022, 06:56
Cilt sağlığını korumanın yolu bağırsaklardan geçiyor

İÇİNDEKİLER

Bağırsaklar, vücudun ikinci beyni olarak adlandırılıyor. Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı, bağırsak florasında bulunuyor. Burada meydana gelen dengesizlikler ve hastalıklar zincirleme bir şekilde bağışıklık sistemini ve tüm vücudu etkiliyor. Vücudu saran ve dış etkilerden koruyan cilt de bu süreçten etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, probiyotiklerin cilt sağlığı üzerindeki etkisine değiniyor.



EGZAMAYI BİTİRİR
Probiyotikler, bağırsak florasını dengeleyerek sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Yeterli miktarda olduklarında mikrobiyom yapısında meydana gelen bozukluğu onarıyor. Vücudu zararlı bakterilere karşı koruyarak bağışıklık sistemini destekliyor. Cilt sağlığına da sayısız faydası bulunuyor. Probiyotikler, akne, egzama ve atopik dermatit gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilmesini sağlıyor.



NELERDE BULUNUR?
Ev yapımı yoğurt
Kefir
Tarhana çorbası
Lahana turşusu
Salatalık turşusu
Yer elması, sarımsak, soğan, pırasa, pancar, rezene kökü, bezelye, lahana

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN