Covid'le mücadelenin en önemli etmenlerinden biri K vitamini!

Pandemi sürecinde Covid-19'la mücadelede en önemli etmenelerden biride bağışıklığın güçlü olması.Uzmanlar, Coronavirüsle mücadelede K vitaminin etkili olduğunu belirtiyor. İşte sizler için derlediğimiz 1 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2022 Güncelleme 01 Ocak 2022, 06:59
Covid’le mücadelenin en önemli etmenlerinden biri K vitamini!

İÇİNDEKİLER

Pandemi sürecinde bağışıklığın desteklenmesi için birçok vitamin üzerinde çalışmalar yapılıyor. C, E ve D vitaminleri etkinlikleri konusunda kesin kanıtları olan ve en çok konuşulan vitaminler arasında yer alıyor. K vitamini ise Covid-19 ile mücadelede üzerinde durulan diğer önemli bir vitamin olarak karşımıza çıkıyor. Dyt. Aslıhan Altuntaş, ıspanak, pazı, brokoli, et ürünleri, süt ürünleri, nar, kivi, böğürtlen gibi besinlerde bolca bulunan K vitaminin faydalarını anlatıyor:
Kalbin dostudur: K vitamini, kalsiyumun damarlarda birikimini engeller ve kalp sağlığını korur.
Dişleri korur: Güçlü ve sağlıklı dişler için yeterli K2 vitamini almak lazım.
Hafızayı güçlendirir: Özellikle yaşlılığa bağlı ortaya çıkan demansların önlenmesinde, unutkanlığın azalmasında K vitamini önemlidir.



DİYABET KALPTE ŞİKAYET
Şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, kalp rahatsızlığı ve ayak yaraları başta olmak üzere 5 büyük hastalığı da beraberinde getiriyor. Dr. Serdal Baysal, diyabetin kalp damar hastalığı riskini 4 kat arttığını söylüyor. "Diyabet, aynı zamanda kalp damar rahatsızlıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, göz damarlarında ciddi değişiklikler, böbreklerde zamanla önemli hasarlara yol açıyor. Diyabetin, ilaç veya insülinin yanı sıra, beslenme ve diyet kontrolü, rutin 3 ile 6 ay arasında iç hastalıkları, kardiyoloji, nöroloji ve göz hastalıkları açısından yakın takibi gerekmektedir" diyor.



REGL AĞRISINA SAFRAN
Mucizevi baharat safran, bronşit, öksürük ve astıma iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı bitirir. Saç dökülmesini önler. Vücuda dinçlik verir. Karaciğeri güçlendirir. Obeziteden korur.



ÜLSERE KARNABAHAR
Karnabahar, bağışıklığı güçlendirir. Kalsiyum içeriği ile kemikleri kuvvetlendirir. Gözleri besler. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur. Ülser oluşumunu engeller. Kabızlığa iyi gelir.



KABIZLIĞA TURP
Salataları süsleyen turp, sindirimi hızlandırır. DNA hasarlarını giderir. Kanserle savaşır. Kalp sağlığını korur. Kas ağrılarını dindirir. Kolesterolü dengeler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN