Eris varyantının belirtileri Covid-19 Omicron ile benzer

Tüm dünyada 50'den fazla ülkede saptanan COVID-19 Omicron ailesinin son mutant virüsü "Eris" varyantı İngiltere ve Fransa'dan sonra diğer Avrupa ülkelerinde de yayılmaya başladı. İşte sizler için derlediğimiz 20 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2023 Güncelleme 20 Eylül 2023, 07:02
Eris varyantının belirtileri Covid-19 Omicron ile benzer

İÇİNDEKİLER

Eris varyantı, Covid-19'un Omicron varyantının bir alt türü olarak tanımlanıyor. 50'yi aşkın ülkede görülüyor.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, "Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor" diyor.

BAŞ AĞRISINA LAVANTA
Kokusuyla mest eden lavanta, uyku problemlerini azaltır. Depresyonu önler. Baş ağrısını hafifletir. Kabızlığı ve hazımsızlığı bitirir. Mide bulantısını engeller. Bağırsakları temizler.

KOLESTEROLE LEBLEBİ
ŞİFA deposu leblebi, açlığı giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Kötü kolesterolü düşürür. Hafızayı güçlendirir. Bağışıklığı destekler. Enerji verir.

GENÇLİK İKSİRİ AHUDUDU
Ahududu, doğal ağrı kesicidir. Hafızayı güçlendirir. Cildi besler. Kırışıklığı engeller. Kilo vermeyi kolaylaştırır. Doğurganlığı artırır. Gençleştirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN