Hangi bitki çayı neye iyi geliyor? İşte grip savaşçısı mucize çaylar: Ekinezya, rezene, kuşburnu...

Doğadaki besinler şifa saçıyor. Hastalıklara karşı savaşıyor. Duygu Özbay, 10 mucize bitki çayını ve faydalarını sıraladı. İşte sizler için derlediğimiz 20 Ocak TAKVİM sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2024 Güncelleme 20 Ocak 2024, 07:00
Hangi bitki çayı neye iyi geliyor? İşte grip savaşçısı mucize çaylar:  Ekinezya, rezene, kuşburnu...

İÇİNDEKİLER

Doğadaki besinler şifa saçıyor. Hastalıklara karşı savaşıyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, 10 mucize bitki çayını ve faydalarını şöyle sıralıyor: REZENE: Soğuk algınlığının belirtilerini bastırır.


BİBERİYE: Metabolizmanın hastalıklara karşı mücadele etmesine yardımcı olur.
EKİNEZYA: Grip ve nezleden kaynaklanan ağrıları hafifletir.
ADAÇAYI: Boğaz ve ağızdaki iltihaplanmanın yanı sıra enfeksiyonu önlemeye yardım eder.
ZERDEÇAL: İçeriğindeki kurkumin sayesinde hastalıkları iyileşmesini hızlandırır.

KUŞBURNU: Solunum sisteminin genel sağlığı için fayda gösterir.
IHLAMUR: Öksürük probleminin tedavisinde kullanılır.
ZENCEFİL: Grip, soğuk algınlığının yanı sıra mide bulantılarını gidermekte de faydalıdır.
TARÇIN: Limonla birlikte tüketilmesi enfeksiyon riskini azaltır. Boğaz ağrılarına karşı yüksek etki gösterir.
PAPATYA: Oldukça etkili bir antibakteriyel olarak bilinir. Boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığını azaltır.



DÜZENLİ UYKU UNUTKANLIĞIN SONU
Kimi zaman kişilerin günlük hayatlarında yaşadığı stres ve kaygı, kimi zaman ise kişilerin yaşamlarındaki değişiklikleri unutkanlık problemine oluyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Tuba Erdoğan, unutkanlığı azalmak için neler yapılması gerektiğini açıklıyor: Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, fiziksel aktivite ve düşük stres seviyesini sağlamak, kitap okumak, bulmaca çözmek, müzik aleti çalmak gibi beyin faaliyetlerini çalıştıran ve güçlendiren aktivitelerde bulunmak.

'NASIR' YANİ
Ayaklarımız, günlük hayatta uzun saatler ayakkabı içinde havasız kalıyor. Birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Bunların başında da cildin sürtünmeye ve aşırı basınca karşı savunma mekanizması olarak ortaya çıkardığı derinin kalınlaşması ile nasır problemi geliyor. Kış aylarında nasır oluşumlarının arttığına dikkat çeken Podolog Deniz Yahcı, "Bu sorun tedavi edilmezse ayağın hassasiyetinin azalması, ağrı, hareket kısıtlılığı gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir" ifadesini kullanıyor.

KALP DOSTU MERCİMEK
Kırmızı mercimek, içerdiği folik asit ile beyin hücrelerini besler. Kalp damar hastalıklarından korur. Kalp krizi riskini azaltır. Kanser hastalığına karşı koruma sağlar. Kabızlığı bitirir.

YOĞURT TANSİYONU UNUT
Sofralardan eksik edilmeyen bir lezzet olan yoğurt, sindirimi kolaylaştırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Vücuda dinçlik ve kuvvet verir. Yüksek tansiyonu engeller. Göz sağlığına iyi gelir.

KARACİĞERE REYHAN
Reyhan, solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Kalp sağlığını destekler. Kolesterolü ve tansiyonu dengeler. Stresle mücadele eder. Bağışıklığı güçlendirerek kanserden korur. Karaciğeri güçlendirir. Öksürüğe iyi gelir. Gözleri besler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN