Uzmanlardan kritik uyarı! Stres saç baş yoldurur

Psikolojik sorunlar, ciddi saç hastalıklarına yol açıyor... Konuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Taha Can Tuman, "Yineleyici saç ve kıl yolma sonucunda deride enfeksiyon ve yara, kopartılan kıl ve saçların yutulmasına bağlı midede kıl yumakları ve bağırsak tıkanıklıkları gibi nadir ama ciddi komplikasyonlar görülebilir." dedi. İşte sizler için derlediğimiz 24 Ağutos tarihli TAKVİM sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 06:58
Uzmanlardan kritik uyarı! Stres saç baş yoldurur

İÇİNDEKİLER

Saç yolma hastalığı olarak bilinen trikotillomani, kişide psikolojik stres yaratan çeşitli koşullar sırasında veya sonrasında, kişinin saç tellerini yolarak kendisine zarar verme davranışı göstermesine deniyor. Doç. Dr. Taha Can Tuman, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: Yineleyici saç ve kıl yolma sonucunda deride enfeksiyon ve yara, kopartılan kıl ve saçların yutulmasına bağlı midede kıl yumakları ve bağırsak tıkanıklıkları gibi nadir ama ciddi komplikasyonlar görülebilir. Trikotillomanide uzun dönemde dış görünüm nedeniyle özgüvende azalma, sosyal ortamdan kaçınma ve yaşam kalitesinde düşme ortaya çıkabilir. Toplumun yüzde 1'inin bu hastalığa sahip olduğu düşünülüyor.

ENGİNAR ŞİFA DOLU
Karaciğer dostu enginar, kolesterolü dengeler. Sindirimi destekler. İdrar söktürücüdür. Cinsel gücü artırır. Anemi yani kansızlığı bitirir. Kemikleri korur.

AVOKADODA AŞK VAR
Enerji değeri yüksek avokado, yaşlanmayı geciktirir. Sindirimi destekliyor. Bağırsakları güçlendirir. Kolesterolü dengeler. Cinsel gücü ve isteği artırır.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN