Azaltmak elinizde!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2009 Güncelleme 14 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Yaklaşan yaz ayları nedeniyle, tüm kadınları saran "kusursuz bir fiziğe kavuşma" hayaline en büyük engel kuşkusuz selülitlerdir... Tıptaki adı "hidrolipodistrofi" olan selülit, derinin alt tabakasındaki yağ dokusunun bağ dokular arasında sıkışması sonucunda derinin üst kısmının portakal kabuğu görüntüsü almasıdır. Ciddi bir problem olan selülit, sanılanın aksine sadece kilolu kadınlarda görülmez. Beslenme, genetik faktörler, hormonal özellikler ve spor yapmama gibi etkenlerin neden olduğu selülitten yüzde 100 kurtulmak imkansız olsa da çeşitli yollarla azaltmanız ve büyük değişiklikler görmeniz mümkün.

Yaşam biçimi önemli

Selülitten kurtulmak için hayatınızda birtakım değişikler yapmanız şart. İşte size birkaç öneri...Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kalori alın. Çok hareket edin, örneğin jogging yapın, bisiklete binin, yüzün, jimnastik yapın. Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir. Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin. Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan uzak durun. Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla, bir sıcak, bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunaya gidin.

Selüliti azaltan yağlar:

Bu yağlarla haftada 1 kez selülitli bölgenize yarım saat masaj yaparak selülitli bölgenin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Badem Yağı
Lavanta Yağı
Papatya Yağı
Anason Yağı
Portakal Yağı
Kafurun Yağı
Acı Elma Yağı
Terebentin Yağı