Mekan Voyage

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2009 Güncelleme 02 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Milliyet'te çalışırken buraya sık sık gelirdim. O zamanki adı MİLTA'ydı ve gazetenin patronu Ercüment Karacan başarılı olan personeli buraya tatile gönderirdi. Sonra epey el değiştirdi ve sonunda ETS grubunun oldu. Bodrum'da 3 Voyage var aslında. Biri Torba diğeri Hebil Koyu, 3. ise Bardakçı'da. Bunlardan en büyüğü Torba'da olanıdır. Gittim gördüm inceledim. Geçen sene sezon bittikten sonra epey masraf etmişlerdi. Sezona pırıl pırıl olmuş şekilde açılmış hoşuma gitti. Genel Müdür Yılmaz Bey önce muhteşem bir köy kahvaltısı sundu bize.

Halil İbrahim bereketi
Van sofralarında olana benzer çeşit vardı. Tahin-pekmezden kaymak-bala, 4-5 çeşit reçelden köy yumurtasına, envai çeşit peynirden meyve sebzeye kadar donanmış sofralardı gördüklerim. Sonra hepsi birbirinden yetenekli ve muzip animatör ekibi çıktı ortaya. Havuz başında çeşitli yarışmalar şovlar yaptırarak harika zaman geçirttiler konuklara. Otelin tıklım tıklım dolu oluşunu Yılmaz Bey; "Kahvaltı, öğle yemeği açık büfe ve her şeyden faydalanma karşılığı 50 TL olan halka da açık tesis. Akşam yemeğine de kalan 70 lira veriyor. Talep fazla, otel ful" diyor. Su sporları, SPA, fitness, Türk hamamı ve çocuklar için çok özel meşgale alanlarıyla gerçekten de keyifli bir yer Voyage.

KONUK YAZAR AYŞE KÖKÇÜ:
Bizimkiler dizisindeki Nazan karakteriyle gönüllerimize taht kuran Ayşe Kökçü de Bodrum'da dinleniyor. Tatile usta aktör Gökhan Mete'yle birlikte çıkan Kökçü, bakın konuk yazarımız olarak neler yazıyor:

Bodrum istanbul oldu
İstanbul'u Bodrum gibi yapmak istedik ama Bodrum İstanbul gibi oldu ne yazık ki. Yıllardır süren bu negatif değişim artık kenti oksijen çadırına soktu. Bakın neredeyse plajlar eğlence yerleri bomboş. Biz Türkbükü'ndeyiz ama müthiş bir tenhalığın içindeyiz. Birkaç medyatik isim yüzünden bir grup gazeteci de orada dolaşıyor o kadar. Yabancı turistlerin de kalitesine bakmak lazım. Para harcayacak sınıftan insanlar gelmiyor ne yazık ki.

Her şey dahil
Büyük oteller ve tatil köyleri ise her şey dahil sistemiyle çalıştığı için gelenler otellerinden dışarı adım atmıyor. Esnafa, iş yerlerine bir faydası yok bu kuru kalabalığın. Oysa deniz pırıl pırıl, doğa muhteşem dünyanın en güzel köşelerinden olan Bodrum'un bu hali ister istemez hepimizi üzüyor.