Neşeli günler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2009 Güncelleme 06 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Fıkra
Nasreddin Hoca'nın karısı doğurmuş. Ebe dışarıya çıkmış ve Hoca'ya "Gözünaydın hoca, nur topu gibi bir oğlun oldu" demiş. Birkaç dakika sonra ebe yine dışarıya çıkıp Hoca'ya "Gözünaydın hoca, nur topu gibi bir oğlun oldu" demiş. Üçüncü sefer ebe yine dışarıya çıkıp Hoca'ya "Gözünaydın hoca, nur topu gibi bir oğlun oldu" demiş. Hoca hemen ışığı kapatmış. Ebe, "Neden ışığı kapattınız?" diye sorunca Hoca "Işığı gören geliyor" demiş.

Bunalımlar dertler yumuşaklar sertler
Soru:
17 yaşındayım, sabahtan akşama kadar tezgah başındayım Haydari Bey... Avcılar'dan bindiğim tıklım tıklım Metrobüs'te tam arkamda duran gencin nefesini Şirinevler'e kadar ensemde hissettim... Cevizlibağ'a gelmeden göz göze geldik... Mecidiyeköy'de el ele indik... Bir taksiye bindik, onun işyerine gittik... Ben onun o da benim oldu ama hiç konuşmadık ve ayrıldık... Acaba adını bile bilmediğim bu genç neden benimle hiç konuşmadı? N'olur bana bir akıl verin!...

Cevap: Ah benim güzel kızım! Ne işin var senin Metrobüs'te!.. Velev ki bindin, peki niye elin oğlunun önüne geçtin? Bak güzelim! Diyelim ki onun işyerine de gittin, daha da ileriye mok mu vardı gittin... Konuşmaması na gelince... Çocuk icraattan konuşmaya fırsat bulamamıştır... Sen onu kafana fazla takma... Emi benim saf kızım!..

Türk'ün imzası her yerde...
Eyfel Kulesi'nin en üst katında, balkonu çevreleyen korkulukların üzerinde, "Gülü bir gün, feleği her gün, gülü solana kadar, feleği ölene kadar seveceğim" yazıyormuş.
Notre Dame Kilisesi'ndeki kulenin en tepesinde "T.C. EMİ- NE" yazısı varmış.
Avustralya'daki Bonde plajının duvarda "Nuray ara beni kuşum" yazıyormuş.
İsviçre'nin Basel kentindeki en büyük kilisenin duvarında "İbrahim Tatlıses tek tek" yazıyormuş.
Londra'nın Greenwich kentindeki temsili "0" meridyeni duvarında "Burayı da gördüm ya artık ölsem de gam yemem!" yazıyormuş.
Meksika'daki Maya tapınaklarından birinin duvarında "Ne Mutlu Türküm Diyene!" yazısı kazınmış.

İTİRAF EDİYORUM
Garson beni fena bozdu
Uzun bir alışveriş sonrasında yorgunluktan ölmek üzere ve sıcaktan fena halde terlemişken bir arkadaşımla ilk gördüğümüz kafeye girdik... Garsondan acil bol buzlu bir kola rica ettim. 2 dakika sonra kutu kola ve içi buz dolu bir bardak önüme geldi. Garsona ne desem beğenirsiniz küstahça... "Pardon ama bana açıklar mısınız, bu buzlar bu kutunun içerisine nasıl girecek?" Gerisini tahmin edebiliyorsunuzdur:) Garson bana bir bakış atarak, "Kolayı bardağa dökmeyi deneseniz!!!" dedi.

Önden iki bilet

Geçtiğimiz yaz, Fethiye sahili oldukça kalabalık, tüm barlar menülerini görülebilecek yerlere koymuşlar, günün spesiyalleri iri harflerle yazılmış. Orta yaş üstü iki hızlı Anadolu erkeği menüyü inceliyor. "Sex on the beach 12 YTL" kısmı oldukça ilgilerini çekiyor ve kapıda duran garsona bomba soru yöneltiliyor; "Birader yapıyoz mu yoksa sadece seyredecek miyiz?"

Tüy dökücüyü saç kremine kattım

Malum işten sonra duş almak için sevgilim sandığım eski öküzümün banyosuna girdiğimde küvetle duvarın dibine itinayla saklanmış sarı saç yumaklarını dördüncü defa buldum. Derin bir nefes aldıktan sonra acil durumlarımız için çantamda taşıdığım tüy dökücü kremi, eski öküzümün yarı dolu saç kremi kutusuna boca edip kutuyu iyice çalkaladım, ardından da "Gel hayatım, ben yıkandım, küveti sıcak suyla da doldurdum, sıra sende" diye edalı, işveli tavırla banyoya çağırdım. O banyoya girer girmez eşyala rımı toplayıp evden çıktım ve hattımı değiştirdim. Esmer olduğum çok mu belli oluyor? Hadi canım...

Votkanın zararları

Alkol aldığımız bir eğlence dönüşü ileride çevirme yapıldığını görüp gereksiz bir heyecanla camı açıp votka şişesini görmesinler diye atan ve çevirme noktasının 100 metre gerisinde park etmiş sivil polis aracının camını kıran aklı kıt insan maalesef benim arkadaşım...

Meraklı nine

Annemin dolabını karıştırırken boş prezervatif kutusunu gören, onu annemin mide hapı zannedip eczaneden yenisini alan ve onu ailenin huzurunda anneme takdim eden bir babannem var.

Ailece uçmuşuz

Biraz dinlenmek için odama geçerken rahatsız edilmemek için anneme; "Anne, beni arayan olursa yeni yıl için Londra'ya gitti dersin" dedim. Cevap gecikmedi tabii. "Ben Miami'deyim şimdi, cevap veremem telefonlara..."

404 sürüp kaçtım
İtiraf
ediyorum, apartman boslundan, yan komsumuzun cami acikken evinin icine girip , cocuk odasinin kapi koluna 404 surup cikmistim:)

Müsilli kattım tuvaleti kapattım

Bu olay 2 yaz önce gerçekleşti. Çalıştığım bara devamlı gidip gelen bir kız vardı ve aramız çok iyiydi. Bin gün kız bana "Yemeğe çıkalım" dedi ve ben de "Tamam" dedim. Buluşma mekanına önceden gidip oturdum. Tam 2 saat bekledim. Olay bundan sonra daha da kötü! Kız akşam bara geldiğinde "Seni nasıl ektim ama?" diyerek dalga geçti. Benim de intikam duygularım kabardı. İçkisini müsli ile karıştırdım ve barın tuvaletinin kapısına da "Arızalıdır" diye yazdım.