Günün mönüsü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2009 Güncelleme 13 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Fasulye salatası
Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın. 1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun. Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı tahin
3 diş sarmısak
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
5 adet zeytin
Tuz

***

Hindistan cevizli havuç
Havuçları rendeleyin. Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun. Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin. Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir

MALZEMELER
500 gr havuç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
50 gr kurutulmuş hindistan cevizi