Mutluluğu evde keşfedin

Ünlülerin güzellik uzmanı Şule Karabağ, evin bir laboratuvar olduğunu söylüyor. Bugünkü yazısında cilt tiplerini anlatan Karabağ, 'Doğru cilt bakımı, cildi tanımaktan geçer' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2009 Güncelleme 13 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Güzel görünmek, hayata ve insanlara olumlu bakmanın ve mutluluğu yakalamanın en değerli motivasyonlarından biridir. Hızlı yaşam temposu, genetik faktörler ve olumsuz koşullar güzel kalmanın önünde tehditler oluşturmaktadır. Doğru bir zamanlama ve seçimle bu olumsuz koşulları tersine çevirebilirsiniz.. İyiliğinizi, sağlığınızı, güzelliğinizi ve dolayısıyla hayatı mutlulukla keşfetmeniz için evde hazırlayacağınız doğal ve basit bileşimlerle bakımlarınızı yapabilirsiniz.

PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN

Saç, cilt ve vücut bakımına yönelik temizleme ve bakım ürünleri bütçemizin gider hanesinde önemli bir yer işgal etmektedir. Bu nedenle "Her evin mutfağı bir kozmetik laboratuvarıdır, evde her şey var" düşüncesini gözardı etmemek gerekir. Bakım ürünleri yapmak için kullanabileceğimiz bitki ve yağların çoğunu evde yapabilir, bazılarını aktarlarda bulabilirsiniz. Cildimiz için en uygun bakımı hazırlamadan ve cildi genç tutmanın hiç de kolay olmayışını ele alarak onu tanımak yerinde olacaktır.
Armoni Güzellik Merkezi: 0212 539 91 50

Cilt üst üste üç tabakadan oluşur:
a) En derin tabaka alt deridir. Bedenin ısısını korumak için gereken yağ bu tabakada bulunur.
b) En etkin tabaka ise orta tabakadır. Damarlar, ter bezleri, duygusal özellikler, soğuk sıcak, ağrı, basınç, vb. bu tabakada bulunur.
c) En üstte ise "üst deri" dediğimiz tabaka vardır. Üst derinin yüzeyi ölü hücrelerle örtülüdür. Normal bir yıkamada cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin bir kısmı temizlenir. Böylece alttan gelen yeni hücrelerin oluşması kolaylaşır.

YARIN: Yaşlanmayı geciktirin!