İstanbul kanatlarımın altında

29 Ağustos 2009, Cumartesi | Güncelleme: 00:04
İstanbul'u en güzel nereden izlenir?" diye sorsanız benim için 360İstanbul ilk sıralarda yer alır. Çünkü Tarihi Mısır Apartmanı'nın en üst katına çıktığınızda tüm şehri gerçekten de ayaklarınızın altında gibi hissedersiniz. Ben de işte bu gazla 360İstanbul'un şefi Zeki Eser'in kapısını çalıyorum. "Şefim bugün yanınızda çalışıp, yemek yapmayı öğrenmek istiyorum" diyorum. O da bütün iyi niyetiyle kabul ediyor. Başına geleceklerden habersiz tabii. Mutfağa girişimin 5. dakikasında fırından yemeği çıkarayım derken tepetaklak ediyorum. Kimseye çaktırmadan paspasla ortalığı temizliyorum. Ardından şef Eser'in yaptığı yemeklere yardım ediyorum ucundan köşesinden. Her şey birbirinden lezzetli ve güzel gözüküyor. Bir yandan da İstanbul'a karşı şahane bir iftar sofrası hazırlıyoruz. Ve işin sonunda, gördüğüm en güzel sofralardan biri çıkıyor.

Hünkar beğendi
Soğan, sarımsak ve kuşbaşı bonfileyi birlikte kavurun. Domates salçası ilave edin. Üzerine bir bardak su ekleyin. 25 dakika pişirin. Bostan patlıcanını közde veya fırında pişirin. Soyduktan sonra bir tencerede un kavurun. Süt ilave edin. Soyulmuş patlıcanı ilave edin. Tuz, karabiber, muskat ve kaşar peyniri koyun. Kısıt ateşte 5 dakika pişirdikten sonra servise edin.

Malzemeler
180 gr. kuşbaşı bonfile
25 gr. kuru soğan
10 gr. sarımsak
25 gr. domates salçası
Yarım domates
1 adet sivri biber
1 adet patlıcan
20 gr. un
20 gr. tereyağı
50 gr. süt
50 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat

Kuzu tandır
Tandır Malzemeler
1 adet kuzu kol
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Taze kekik
1 adet havuç Kuzu kolu, soğanı, sarımsağı, kekiği ve havucu birlikte bütün olarak 100 derecede fırında 4 saat pişirin.

İç pilav Malzemeler
20 gr. kuzu ciğeri
25 gr. soğan
10 gr. dolmalık fıstık
10 gr. kuş üzümü
100 gr. pirinç
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar
Dereotu
Bir bardak et suyu Dolmalık fıstığı, soğanı ve ciğeri birlikte kavurun. Et suyunu ve baharatları ilave edin. Bu malzemeler pişerken başka bir tencerede pirinç kavurun. Pişen malzemeleri pirince ekleyin. Suyunu çekince dinlenmeye bırakın.

Kabak çiçeği dolması
Dolmalık fıstığı, kuru soğanı renk alıncaya kadar kavurun. Pirinç ve baharatları ilave edilip kaynayan suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Dolma içini soğuduktan sonra kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Malzemeler
2 ad kabak çiçeği
Dolma içi
Yarım kuru soğan
1 bardak pirinç
10 gr. dolmalık fıstık
10 gr. kuş üzümü
Yenibahar
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Dereotu
Maydanoz
Taze nane
Tarçın
1 bardak su

Çikolatadan ölüm 360 remix
50 gr. çikolata
50 gr. tereyağı
1 yumurta
18 gr. un / Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurtaları ve unu ilave edin. Kullanacağınız fırın kabına koyup 180 derecede 4 dakika pişirin.

Çikolatalı börek
15 gr. yufka
1 gr. fındık krokan
3 gr. nutella
40 gr. bitter çikolata/ Yufka ince uzun kesin. Fındık krokan, nutella ve bitter çikolatayı harmanlayıp ufalayın. Sonra yufkaya üçgen şekilde sarın.

Pastacı kreması

100 gr. süt
35 gr. şeker
15 gr. un
15 gr. nişasta
2 yumurta sarısı
10 gr. tereyağı Süt ve şekeri kaynatın. Un, nişasta ve yumurta sarısını karıştırılıp kaynayan süte ilave edin. Tereyağını yedirin.

Şu hamuru
100 gr. su
50 gr. tereyağı
80 gr. un
3 adet yumurta/ Su ve tereyağı kaynatın. Un ilave edip pişirin. Hamuru soğutun. İçine yumurtaları yedirilip şanti torbasıyla fırın tepsisine sıkın. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pişen hamurlara pastacı kremasını doldurun.

Beyaz çikolata sos
100 gr. beyaz çikolata
20 gr. süt Kaynayan sütün içine beyaz çikolatayı ilave edip eritin
BİZE ULAŞIN