Baharatlı patates

20 Ekim 2009, Salı | Güncelleme: 23:38
Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün. 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı. Patatesler sıcakken servis yapın.

2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı rende parmesan
1 yemek kaşığı galeta unu
2 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuzot
1/2 çay kaşığı karabiber

* * *
BİBERLİ HİNDİ

Soğanı ince kıyın, sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın ve soğanları içine atın. Hafif pembeleşince hindileri atın, tahta kaşıkla karıştırın. İnce uzun doğranmış biberleri katın, rendelenmiş domatesi ekleyin, yarım bardak suyu koyun, kapağını kapayıp pişirin. İndirmeden nanesini koyun. Biraz daha pişirip kapayın.

350 gr kuşbaşı hindi
80 gr kırmızı dolmalık biber
80 gr yeşil dolmalık biber
40 gr soğan
100 gr domates
5 ml sıvıyağ
10 gr kuru nane
100 ml su

* * *
AYVA TATLISI
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın. Temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. Üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün. Toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. Taşmamasına dikkat ederek pişirin. Pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin

6 adet ayva
1,250 kg toz şeker
1/2 çay kaşığı gıda boyası (aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin)
10 adet karanfil
Ayvaların çekirdekleri
BİZE ULAŞIN