Asma Pidesi

Pazar 26.10.2009
2 bardak mısır unu
1.5 bardak yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 demet taze soğan
Yarım demet nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Pul biber
250 gr taze asma yaprağı

Asma pidesi Kırklareli'ne ait bir lezzet.. Bizim evde yazın çok sık yapılır ve sevilerek yenilir. Çay saatlerinde ve öğün olarak yanında bir bardak ayranla nefis olur... Yeşil soğan ile naneyi yıkayıp ince ince doğrayın. Asma yaprağı hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın (kek kıvamından biraz koyu olacak). Asma yapraklarını yıkayıp teflon tavaya biraz sıvı yağ koyun. Boşluk kalmayacak şekilde dizip hazırladığınız harçtan dökün (bu ölçü ile 3 tava çıkıyor, siz ne kadar yapmak istiyorsanız ölçüyü ona göre ayarlayabilirsiniz). Üzerini yine yapraklarla kaplayıp alt üst pişirin (çevirme işlemini balık tavasının kapağı ile yapabilirsiniz). Dilimleyip servis edin.

* * *
Sütlü Brokoli Çorbası
1/2 kg brokoli
1 kuru soğan
1 havuç
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber, su

Brokoliyi iyice yıkayıp az suyla haşlayın. Blender'den çekip kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp, havucu rendeleyin. Margarini eritip soğanı kavurun. Önce havucu, sonra unu ilave edip iyice karıştırın. Süt ve yeterince su ekleyip kaynamaya bırakın. Blender'den geçirdiğiniz brokoliyi de ekleyip bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ayarlayıp ocaktan alın.

* * *
Tavuk Ciğer
1 kg tavuk ciğeri
2 çorba kaşığı un
1 bardak sıvı yağ
Garnitürü için:
2 patates
2 kuru soğan (beyaz soğan)
Yarım demet maydanoz
Tuz, kekik, karabiber, pulbiber

Tavuk ciğerini temizleyip kuşbaşı doğrayın. İyice yıkayıp süzgece alın, suyu süzülünce sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. Ciğerleri unlayıp kızgın yağda rengi dönene kadar kızartın. Kekik, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip yağını süzdürerek servis tabağına alın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak kızartın. Soğanı halka halka doğrayın, tuzla ovup pulbiberle karıştırın. Kızarmış patates, halka soğan ve kıyılmış maydanoz eşliğinde servis yapın.
BİZE ULAŞIN