Yaşlanmayı doğal yollarla geciktirin

Son yıllarda herkes daha genç görünmenin yollarını arıyor Dr. Mehmet Öz, yaşlanmayla mücadele etmenin sırlarını verirken, bir takım önerilerde de bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2010 Güncelleme 25 Ocak 2010, 01:11
Yaşlanmayı doğal yollarla geciktirin

İÇİNDEKİLER

Başta kadınlar olmak üzere herkesin kabusudur yaşlanmak. Ancak, ilerleyen tıp, gelişen teknoloji ile yaşlanmayı geciktirmek mümkün. Ünlü Dr. Mehmet Öz'e göre de, kucak dolusu para harcamak yerine doğal yollarla da genç kalınabilir. Dr. Öz, A, C ve E vitaminlerinin en yararlı antioksidanlar olduğunu belirtiyor. İşte Dr. Öz'ün doğal gençlik tavsiyeleri: Güneş koruyucu kremler: İçimizi sağlıklı kılmak için yaptığımız her şeyin olumlu sonucunu dışarıda da görürüz. Çünkü dış güzellik, iç sağlığınızın bir yansımasıdır. Belli bir yaştan sonra hemen yaşlanmaya başlarız. Güneşe karşı dikkatli olmalıyız. Güneşlenmek yararlıdır ama derimizi ve başımızı korumamız gerekiyor. Vücudumuzdaki damarların oksidasyon nedeniyle zarar gördüğünü de biliyoruz. Bu damarlar yüzümüzü ve cildimizi yaşlandırır. Yüz egzersizleri: Esneklik kaybı için yüz egzersizleri yapabilirsiniz. Birkaç kolay egzersiz anlatmak gerekirse... Yanaklarınızı balon gibi şişirin. Sonra önce birini sonra diğerini şişirin. Bu egzersizi yaptığınız zaman kaslarınızı önce gerip sonra da rahatlatıyorsunuz. Normalde kasların üzerinde bulunan deriler kıvrıldığı için buruşmaya başlar. O nedenle de yaşlandıkça yüzümüzde çizgiler oluşur. O kasları rahatlatır ve sonra da sıkarsanız izler azalacaktır. Yemeği tatlı tabağında yiyin: Yemekleri tatlı tabağında yiyerek gerçek yaşınızı 3 yıl azaltabilirsiniz. Yumurta cildi güzelleştirir: Yumurta akı maskesi, gözenekleri sıkıştırır. Ayrıca yumurta yemek de çok faydalıdır. İçindeki maddeler sayesinde daha sağlıklı bir cilde sahip olabilir ve daha güzel görünürsünüz. Diş ipi kullanın: Diş ipi kullanmak gerçek yaşınızı 6 yıl küçültür. Diş ipi kullandığınız zaman dişlerinizi yüzde 40 daha fazla temizlersiniz. Ve diş etleriniz de sağlıklı olur. Diş etleriniz sağlıklı olmazsa diş eti iltihabı ortaya çıkar ve bu durumda da vücudunuz için bir savaş başlar ve olay kalp hastalıklarına kadar gidebilir. Genç görünmenize yardım edecek süper besinler: Renkli sebzeler tüketin. Bu sebzelerin renklerinin canlı olmasının bir nedeni vardır. İçlerindeki pigmentler, sebzeleri dış dünyadan korumak için gelişiyor. Onları yediğimiz zaman biz de bundan fayda sağlıyoruz.

Dr. Öz'ün 5 Süper Besini
1. Kabak Çekirdeği: Magnezyum açısından zengin olan bu besin kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur, kalp krizi ve inme riskini azaltır.

2. Yumurta: Demir, biyotin ve B12 içeren yumurta saçların güçlenmesine yardımcı olup dökülmesini engeller. İçerdiği demir anemiye karşı savaş verir.

3. Nar: Tanelerindeki suda bulunan ellagic asit ve punikalagin, serbest ciltteki kolajenin korunmasını sağlar.

4. Yulaf: Bu süper besin kötü kolesterolü azaltan lifler içerir.

5. Kara Üzüm: Göz sağlığı açısından faydalı bu besin takviyesi, gece görme kabiliyetini arttırmaya yardımcı olur, C vitamini açısından bağışıklık sistemini destekler.

Nar meme kanseri riskini azaltıyor
Mucize besin narın faydaları saymakla bitmiyor. Bilimadamları, narın içindeki 'ellagitannins' adlı kimyasalların, kanser hücrelerinin çoğalmasına yol açan östrojen hormonunun üretimini engellediğini belirledi. Yapılan araştırmanın, meme kanserine karşı yeni ilaçların geliştirilmesinin yolunu açacağını söyleyen bilimadamları, bu mevyenin daha çok tüketilmesini önerdi. Daily Telegraph'ta yayınlanan habere göre; 'ellagitannins' kimyasallarının ne kadar kullanılması gerektiği konusunda henüz uzmanlar bir karara varmış değil. Ohio Devlet Üniversitesi Dahiliye Bölümü uzmanlarından Profesör Dr. Gary Stoner de, hastalarda etki göstermesi için yüksek seviyede ellagitannin bileşimine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Öte yandan nar mucizesini belgeleyen bu araştırma, Amerikan Kanser Araştırma Kurumu'nun yayın organı Cancer Prevention Research'de de yayınlandı.

HAMİLELER DİKKAT!


TOK TUTAN DİYET

GÜZEL BİR CİLT İÇİN PÜF NOKTALAR

EN İLGİNÇ SAĞLIK SORULARI

DAHA İYİ BİR CİNSEL HAYAT İÇİN!