Selülit ve korunma yöntemleri

Pazar günkü yazımda selülit ve oluşumu hakkında size bilgi aktarmıştım Bugünde size selüliti azalma yöntemlerinden bahsedeceğim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2010 Güncelleme 26 Ocak 2010, 01:13
Selülit ve korunma yöntemleri

İÇİNDEKİLER

KULLANILAN YÖNTEMLER
1- Selülit giderici ürünler: Bunlar her bünyede aynı oranda etkili olamıyorlar. Selülit giderici bir kremin içindeki etkili maddenin doğru yere taşınıp nüfus etmesi gerekir. Bu ürünlerin içeriği yağ çözülmesini zorlaştıran fosfodiesteraz enzimini bloke edip yağ çözülmesini hızlandırır.

2- Lenf drenaj masajı: Bu masajda, lenf dolaşımı göz önüne alınarak belli manipulasyonlar yapılır. Kesinlikle sert ve derin manipulasyonlardan kaçınılması gerekir. Masajla bozuk olan kan dolaşımının yeniden düzenlenmesiyle, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi ve toksinlerin vücuttan atılması sağlanır. Lenf masajıyla, kanda serbest yağ asitlerinin kolayca yakabilecek hale getirilmesi sağlanır.

3- Aerobik egzersizler: Şiddeti düşük, süresi uzun egzersizler selülitin tedavisinde oldukça etkilidir. Egzersizle kan dolaşımı hızlanacak, dokulara yeterli oksijen gidecek ve toksin atımı hızlanacaktır. Ayrıca yağ oksidasyonu da sağlanmış olacaktır.

4- Beslenme: Kilo ve selülitin halledilebilmesi için kafein, şarküteri ürünleri ve tuzun çok dikkatli tüketilmesi gerekir.

KAFEİNLİ İÇECEKLERDEN UZAK DURUN:
Aşırı kafeinli içecekler idrar atımını hızlandırarak su kaybına neden olur. Hücre içi ve dışı su kaybı da selülitin çoğalmasına olumsuz yönde etki yapar. Çay, kahve ve kolalı içeceklerin içinde bol miktarda sodyum olduğundan saf suyun yerini tutamazlar. Aksine su kaybına neden olurlar. Aşırı tuz selülitleri artırır. Yeşil çay çoğunlukla bitki çaylarıyla karıştırılıyor. Siyah olsun yeşil çay olsun her ikisi de aynı yapraktan üretiliyor. Kafeinli içecekleri mümkün olduğunca azaltıp, sıvı ihtiyacınızı saf su ve bitkisel çaylardan (ıhlamur, ada çayı, kuşburnu vs…) karşılamaya çalışın.

TUZ TÜKETİMİ NASIL OLMALI?
Günlük tuz tüketiminiz 1.5 gramdan fazla olmamalıdır. Bunun eşdeğeri olan 1/2 tatlı kaşığı tuz tüketimi gün içerisindeki ihtiyacımızı çok kolaylıkla karşılar. Günlük tuz gereksiniminin zaten 4/3 doğal besin kaynaklarından alıyoruz. Yediğimiz tüm besinlerde tuz olduğunu unutmayın. Ekmekte, kekte bile tuz vardır.
Günlük tuz tüketiminizi arttırdığınızda kandaki tuz miktarı da artar ve siz de susarsınız. Susamaya karşı, su içme gereksinimi doğar. Vücut bu sefer her damla suyu depo eder, buna karşılık ödem oluşur. Ödemde selüliti arttırır.
Çikolatada sınırlama getirmek zorundasınız. Eğer tüketilecekse az miktarda, daha az yağlı olanı bitteri tercih edin.
Kolalı içecekler yerine bol miktarda şekersiz olmak kaydıyla bitki çaylarını tercih edin.
Alkolü tüketimi kadınlarda haftada 14 birimi geçmemeli. (Bir birim alkol: 8 - 10 gr. saf alkol içerir.)

BOL SU İÇİNİZ
1. bardak (saat 7.00) sabah kalkınca
2. bardak (saat 9.00) arabaya binmeden önce ya da arabada
3. bardak (saat 11.00) işte çalışırken
4. bardak (saat 12.30) öğle yemeğinden yarım saat önce
5. bardak (saat 14.00) çalışırken
6. bardak (saat 16.00) çalışırken
7. bardak (saat 19.00) işten çıkarken ya da eve geldiğinizde
8. bardak (saat 21.00) yatmadan önce.

HAMİLELER DİKKAT!


TOK TUTAN DİYET

GÜZEL BİR CİLT İÇİN PÜF NOKTALAR

EN İLGİNÇ SAĞLIK SORULARI

DAHA İYİ BİR CİNSEL HAYAT İÇİN!