Amerikan rüyası

Ünlü işletmeci Umut Özkanca, Anadolu mutfağı restoranı Rüya’yı Dubai’nin ardından Londra’da açtı. NBA takımlarından Houston Rockets’ın sahibi olan Tilman Fertitta, Türk yemeklerine bayıldı. Rüya’ya ortak olmak için ünlü işadamına teklif yolladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2018 Güncelleme 18 Eylül 2018, 00:14
Amerikan rüyası

İÇİNDEKİLER

Türkler, yeme-içme sektöründe yabancıları gölgede bıraktı. Önce Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu "Nusr- Et", Dubai, New York ve Miami'ye açıldı. Dünyayı etkisi altına alan Türk lezzeti bununla sınırlı kalmadı. Borsa restoranlarının kurucusu Rasim Özkanca'nın oğlu Umut Özkanca, Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak için kolları sıvadı. Umut Özkanca, "Rüya" adını verdiği markaya imzasını attı. Rüya restoran, ilk olarak Dubai'de açıldı.

Dubai'deki Anadolu mutfağı restoranı olan ve Ortadoğu'nun en iyi restoranı seçilen Rüya'nın ünü kısa sürede Avrupa'yı sardı. Gelen talepler üzerine Özkanca, Dubai'nin ardından bir şubesini de Londra'da açtı. İngilizler'e Anadolu yemeklerini tattırdı. Böylece Rüya'nın ünü dünyanın dört bir yanına yayıldı. NBA takımlarından Houston Rockets'ın sahibi olan Tilman Fertitta, Londra'da gittiği Rüya restoranda yediği Anadolu lezzetlerini unutamadı. Serveti 4.5 milyar dolar olan işadamı, Rüya'nın Amerika'da da açılması için Özkanca'ya ulaştı. Fertitta'nın Özkanca'ya ortaklık teklifinde bulunduğu iddiası ortaya atıldı. Fertitta, Özkanca'dan gelecek cevabı bekliyor.




Özkanca'nın sahibi olduğu Türk restoranı "Rüya", Dubai ve Londra'da hizmet veriyor. Rüya'nın ABD'ye de açılması bekleniyor.


DÜNYANIN KARNI DOYDU
TÜRK restoranı Rüya, Dubai'nin en iyi restoranı seçildi. Restorandaki yiyecekler iştah açıcı nitelikteydi. Çağ kebabından lakerdaya, sarmadan mantıya, keşkekten fener buğulamaya, sigara böreğinden gavurdağı salatasına kadar menüde yer alan Anadolu lezzetleri, önce Dubai'nin ardından İngiltere'nin damak tadını lezzetlendirdi.




Rüya'ya ortak olmak isteyen Amerikalı işadamı Fertitta'nın servetinin 4.5 milyar dolar olduğu biliniyor.