Zeynel Arı evsizlere pizza dağıtıyor

Tuncelili Zeynel Arı, yaptığı lezzetli pizzalarla Toronto’da ün saldı. Madonna’dan bile sipariş alan Türk, yardıma muhtaçları unutmadı. Evsizlere “Kerbela lokması” olarak pizza dağıttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2018 Güncelleme 25 Eylül 2018, 01:59
Zeynel Arı evsizlere pizza dağıtıyor

İÇİNDEKİLER



Gönlü
zengin Türkler, dünyanın kalbini kazandı. Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz, New York'ta 7 pizza dükkanı açtı. ABD'de sokaklarda yaşayan evsizlere günlerce pizza dağıttı. Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan ünlü pizzacı Zeynel Arı da cömertliğiyle tanınan Akdeniz'i aratmadı. Tuncelili Dino's Pizza'nın sahibi olan Arı, odun ateşinde pişirdiği pizzaların lezzetiyle ülkede ün yaptı. Fakirleri unutmadı.


Sürekli yardıma muhtaçları doyuran Türk pizzacı, şimdi de evsiz ve muhtaçların yaşadığı barınma merkezinde "Kerbela lokması" olarak pizza dağıttı.


Toronto'daki evsizlere iki yıldır pizza dağıttığını belirten Arı, "Hz. Hasan, Hz. Hüseyin ve tüm Kerbela şehitleri adına, bugün evsizlere Kerbela lokması niyetine pizza dağıttık. Aşure gününde evsizleri pizza ile sevindirmek istedim" açıklamasını yaptı.


Aralarında Madonna'nın da bulunduğu birçok ünlünün Toronto'ya geldiğinde tercih ettiği pizzacı Zeynel Arı, geçen yıl da tatil için gittiği memleketi Tunceli'de 70 yetim ve öksüz çocuğa pizza dağıtmıştı.