Arda Turan - Berkay soruşturmasında Arda'nın hapsi istendi

Ünlü futbolcu Arda Turan ve Berkay’la ilgili başlatılan soruşturmanın iddianamesi tamamlandı. Savcı; ‘ruhsatsız silahla ateş etme’ ve ‘cinsel taciz’ gibi dört ayrı suçtan Arda’nın hapsini istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2018 Güncelleme 16 Ekim 2018, 02:54
Arda Turan - Berkay soruşturmasında Arda’nın hapsi istendi

İÇİNDEKİLER



Futbolcu Arda Turan
ile popçu Berkay Şahin arasında 10 Ekim'de yaşanan kavgayla ilgili başlatılan soruşturma, derinleşti. Dün öğle saatlerinde Berkay'ın avukatı, Turan'ın tutuklanması için savcılığa dilekçe verdi. Bu olaydan birkaç saat sonra ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu Savcısı İbrahim Bozkurt tarafından hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu.


İddianameye göre; Emirgan'daki bir gece kulübünde 10 Ekim 2018 günü gece saat 02.30 sıralarında ikili arasında başlayan kavga, özel bir hastanede devam etti. Olayla ilgili detayların anlatıldığı iddianamede yer alan İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre; Arda Turan'ın hastaneye giderken yanında götürdüğü 'Glock' marka tabancanın kriminal incelemesinde ruhsatsız olduğu kaydedildi.


BERKAY'A 2 YIL CEZA GELEBİLİR
İddianamede, Arda Turan hakkında "Cinsel taciz", "Kasten yaralama", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Berkay Şahin hakkında ise "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Dosya, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse Arda Turan, Berkay ve eşi Özlem Ada Şahin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklar.

BERKAY'A VERGİ İNCELEMESİ DAVASI AÇIYOR
Burnu kırıldığı için 14 konseri iptal olan ve 1 milyon TL zarara uğrayan Berkay, Turan'a tazminat davası açtı. Turan da gecede 70 bin lira alan Berkay'ın, maliyeye ödediği rakamın ne kadar olduğunun incelenmesini talep edecek.


Avukat Ayşegül Mermer, dün Turan'ın yakalanması için dilekçe verdi.