Özlem Kaymaz'a gurbetçi Türklerden destek

Özlem Kaymaz, Türkiye’deki sağlık sisteminin Hollanda’dan çok daha iyi olduğunu söyleyince linç edildi. Klavye delikanlılarına en güzel cevabı ise dünyanın dört bir köşesindeki gurbetçi Türkler verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2018 Güncelleme 16 Kasım 2018, 07:59
Özlem Kaymaz’a gurbetçi Türklerden destek

İÇİNDEKİLER



Önceki
gün doğuştan Nager Sendromu hastası oğlu Daniel'ın doğup büyüdüğü Hollanda'daki Erasmus Hastanesi'nde yaşadığı şoku dile getiren Özlem Kaymaz, klavye delikanlıları tarafından lince uğradı! 1992 Türkiye Güzellik Kraliçesi Kaymaz, "Yoğun bakımda yatak yok" denilerek oğlunun geçireceği hayati çene operasyonunun son anda iptal edilmesine isyan etti.


Özlem Kaymaz, şu açıklamasıyla ise Hollanda'daki sağlık sistemini eleştirdi: "Yıllardır Avrupa'da yaşayıp ülkemin, sağlık ve eğitim sisteminin aşağılanmasını izledim. Bugün Avrupa devinin geldiği nokta... Komşunun çimi uzaktan hep yeşil görünüyor. Canım ülkemi özledim."

'MIŞ' GİBİ YAPAN AVRUPA!
Kaymaz'ın bu haklı isyanına ve vatan dersi veren sözlerine; "Pes" dedirten tepkiler geldi. Türkiye eski güzeli, "Çok özlüyorsan gel Türkiye'deki devlet hastanesine git" diyen bir takipçisine şu karşılığı verdi: "Hollandalı eski eşimden olan oğlum, orada doğduğu için ameliyatı Rotterdam'da yapılacaktı. Ben zaten ülkemde tercihen devlet hastanelerine gidiyorum. 'Mış' gibi yapan Avrupa'nın bize laf etmesine karşıyım."



GURBETTEN DESTEK YAĞDI
Almanya'dan Hong Kong'a, Amerika'dan Londra'ya birçok Türk vatandaş, 'Ne varsa vatanımızda var' dedi.

icten.jove Anlatamıyoruz insanımıza ülkemizin kıymetini. Hamileyken acilde acılar içinde saatlerce bekledim ABD'de.

havvism İki oğlumla Almanya'dan dönmekle doğru karar vermişim... Bazı anlarda insan kendini o kadar değersiz hissediyor ki; ülkeni arıyorsun...

serdar_tugluca Biz de Almanya'da yaşıyoruz. Geçen hafta engelli kızımın hastaneye yatışı için randevusu vardı. 6 saat bekledik ve yer olmadığını söylediler. Ben de alıp eve götürdüm. Almanya'da acil serviste saatlerce bekleyen hasta çocuklar var.


nihas3377 Hong Kong'ta yaşamış biri olarak oranın sağlık sistemi ile Türkiye'yi kıyasladığımda Türkiye uzayda gibi kalır

omurozdemir80 Londra'da yaşıyorum ve de sağlık sisteminden dolayı sürekli "Ah ülkem" diyorum. Tüm sağlık sorunlarımı Türkiye'de hallediyorum; çünkü vatanımda sağlık sistemi çok çok çok daha iyi.

glambabyy_ Biz de aynı hastanede aynı sorunu yaşadık. Canım ülkem.

esraserim Fransa'da yaşamama rağmen sağlık işlerimi İstanbul'da hallediyorum...

guney2759 Benim de oğlum Almanya'da ameliyathane kapısından döndü. Almanya'da sağlık sistemi çöktüğü için Türkiye'deki doktorlara geliyoruz.


ilksen38 Hollanda'da yaşayan birisi olarak ve sağlık sigortasına ayda çok yüksek ücretler öderken maalesef karşılığını alamıyoruz. Aldığımız ilaçların parasını bile kendimiz ödüyoruz; sigorta karşılamıyor. Bizim insanımız her fırsatta Türkiye'ye yükleniyor ama Avrupa'da durum çok daha kötü...
travelhallo Hollanda'da kızım için sağlık kurumlarıyla mücadele ettim. Bir doktorun yanlış ilacı yüzünden evladım çok zor zamanlar geçirdi.

arzuguerkan İlk çocuğumu Türkiye'de, ikincisini Almanya'da doğurdum. Paran yoksa Avrupa'da sefilsin. İlk iş fırsatı çıktığı an; ülkeme döneceğim.

mirace Aynı durum Londra'da da var. 6 ay ömrü kalan hastaya 18 ay sonraya randevu veriliyor. 1.5 yaşındaki kızımla acil kapılarında saatlerce süründük.

senay_s_akdogan_ 5 yaşındaki kızım, 9 yıl baş ağrısı çekti. Hollanda'da migren teşhisi kondu. Bu yaz vatanımıza gittiğimizde ise Türk doktorlar, kızımda doğuştan tümor olduğunu fark etti. 9 yıl bulunmayan sorun 3 saatte bulundu. 20 dakikalık bir işlemle kızım çok şükür kurtuldu.


Özge GÜRCAN​