İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı
Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla gündeme geldi.
"Şekeri ağzınıza sürmeyin. Doğal tereyağ ve sakatat tüketin" dedi. Veganlara da
"Tahıl beyinliler" diyen Karatay, yine yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Karatay, her türlü hastalığın sebebinin
'gluten' olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karatay, ekmek ve unların büyük bir tuzak olduğunu belirti ve şöyle devam etti: "Modern buğday ve kuru mayayla yapılan ekmek zararlıdır. Modern buğday cüce buğdaydır, hibrittir. Hibrit olduğu için de gluten çok fazladır. Gluten her türlü hastalığın sebebidir. ALS, dikkat dağınıklığı, otizm, diyabet, osteopeni, beyin bulanıklığı, kanser, sık sık hastalanma, süt ürünlerinde entolarans, büyüme geriliği, depresyon, mide bağırsak gazı, kısırlık, migren, sık sık düşük yapma, Alzheimer, sık acıkma, Parkinson, burun tıkanıklığı gibi türlü hastalıklara neden oluyor.
KANSER NEDENİDİR
Gluten, bağırsaklardaki dost bakterileri öldürüyor. Ondan
sonra hastalıklar başlıyor. Bu yüzden
'Ekmek yemeyin' diyoruz. Gluten,
beyne gittiği zaman bağımlılık
yapıyor ve düşünmeyi, muhakeme
yapmayı önlüyor, sizi
'koyun' haline getiriyor. Fabrikalardan gelen
unlarda kimyasallar var. Bunlardan
en önemlisi olan
bromür,
vücuda girdiğinde iyottun
kullanılmasını
engeller ve bütün
kanserlerin
sebebidir."
GEREDE'Yİ KIZDIRMIŞTI
Glutenin tahıllarda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Onun için 'Tahıl beyin' diyoruz. Gluten bağırsakları bozuyor. Beyni etkiliyor" dedi. Veganlara "Tahıl beyin" diyen Karatay, tepki çekmişti. 5 yıldır hayvansal ürün tüketmediğini söyleyen Bennu Gerede, "Ben de et tükettiği için ona 'Hayvan kafalı' mı diyeyim" demişti.