Sinema sektöründeki krize TBMM nokta koydu! Sinema kanun teklifi yasalaştı

Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimlerin Mars Grup’a açtığı ‘mısır yanında sinema bileti’ savaşında son sözü TBMM söyledi. Türk Sineması’na sahip çıkan Meclis, aldığı kararla patlamış mısırlı fahiş fiyatlı biletlerin önünü kesti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2019 Güncelleme 19 Ocak 2019, 07:58
Sinema sektöründeki krize TBMM nokta koydu! Sinema kanun teklifi yasalaştı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz ay Yılmaz Erdoğan'ın isyanıyla başlayan sinemacılar ve dağıtım şirketi Mars Grup arasındaki savaşa, TBMM nokta koydu! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun, dün kabul ettiği yasayla birlikte; salon işletmecilerinin içerisinde sinema bileti barındıran promosyon, abonelik ve kampanya gerçekleştirmesi resmen yasaklandı. Bu karar gereği artık sinema biletiyle birlikte farklı bir ürün satılamayacak. Mısır, kola veya ek bir menüyle sinema bileti birleştirilemeyecek.



MİLLİ SİNEMA KURTULDU...
Bu karar, 'sinema bileti yanında mısırı zorla satan dağıtım şirketine' isyan edip yeni projelerinin vizyon tarihini erteleyen Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimlerin yüzünü güldürdü. Sinema TV Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven de "TBMM, bu yasayla Milli sinemasına sahip çıkmıştır. Bu yasa bir şeffaflık yasadıdır. Biletlerin promosyon malzemesi haline getirilmesi artık sona erdi" dedi.



Yılmaz Erdoğan, son filmi 'Organize İşler: Sazan Sarmalı'nın dağıtımı için CJ Entertainment Turkey ile anlaştı.



Şahan Gökbakar'ın 8 Şubat'ta vizyona girecek 'Recep İvedik 6'nın dağıtımını UIP üstlenecek.



Cem Yılmaz'ın yeni projesi 'Karakomik Filmler'in dağıtımını üstlenecek olan UIP, filmin vizyon tarihi ve afişini resmi sitesinden kaldırdı.