Barış Manço unutulmadı! Barış Manço, Bir Dünya Barış'ı konseri ile anıldı

Barış Manço, ölümünün 20. yılında Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen konserle anıldı. Bir Dünya Barış’ı konserinde Manço’nun şarkılarını ünlü sanatçılar söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2019 Güncelleme 17 Şubat 2019, 07:59
Barış Manço unutulmadı! Barış Manço, Bir Dünya Barış’ı konseri ile anıldı

İÇİNDEKİLER



Türk
müziğinin efsane ismi Barış Manço, önceki akşam Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Bir Dünya Barış'ı konserinde anıldı.


Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki konserde merhum sanatçının eşi Lale Manço Ahıskalı ile oğulları Doğukan ve Batıkan da hazır bulundu.



DUYGU DOLU KONSER
Şarkılarıyla Türkiye ile tüm dünya ülkeleri arasında barış köprüleri kuran Manço'nun sevilen parçalarını konserde Ayşegül Aldinç, Cahit Berkay, Gökhan Türkmen ve Burak Kut gibi ünlü isimler seslendirdi. Ölümünün 20. yılında muhteşem bir konserle anılan sanatçının ailesi gecede duygu dolu anlar yaşadı. Doğukan Manço "Barış Manço, Türkiye'nin kültürel bir değeri. Ailesi olarak hepimiz onun bıraktığı mirasın bekçileriyiz" diye konuştu.

Barış Manço Senfoni Orkestrasının da sahne aldığı etkinlikte yer alan çocuk korosu ise merhum sanatçının sevilen şarkılarından 'Ayı', 'Arkadaşım Eşek' ve 'Günaydın Çocuklar'ı seslendirdi. Yoğun ilgi gören konserde sanatçının ailesi ve dostlarının duygularını ifade ettiği video gösterimi de yapıldı.


Gecede Manço'nun hayattayken kullandığı eşyalar, askere giderken kestirdiği saçları ve Japonca öğrendiği yıllara ait notları da için sergilendi.



DOĞAN SAVAŞ