İngiliz şarkıcı Robbie Williams’a Türk mutfağını sevdiren oyuncu Ayda Field şakşuka yaptı

İngiliz şarkıcı Robbie Williams’a Türk mutfağını sevdiren oyuncu Ayda Field, bu kez Tunus kökenli şakşuka yaptı. Tarihi yemeğin tarifini de takipçileriyle paylaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2019 Güncelleme 17 Nisan 2019, 07:58
İngiliz şarkıcı Robbie Williams’a Türk mutfağını sevdiren oyuncu Ayda Field şakşuka yaptı

İÇİNDEKİLER

Türk asıllı oyuncu Ayda Field, 2010 yılında dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Robbie Williams ile evlendi. Mutlu çiftin bu evlilikten 'Theodora', 'Charlton' ve 'Colette' adlı kız çocukları dünyaya geldi. Bugüne kadar yaptığı yemeklerle Türk mutfağını ailesine sevdiren Ayda Field, önceki gün şakşuka yapmak için mutfağa girdi. Ancak bizim bildiğimiz patlıcanlı şakşukayı değil, Tunus kökenli olan; kahvaltı ve öğle yemeğinde yenilen yumurtalı şakşukayı yaptı. Yemeğin görüntüsünü de sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Güzel oyuncunun yemek konusundaki marifetleri herkesi şaşırttı. Ayda Field, şakşukanın yapılışını ise şöyle anlattı:

MALZEMELER:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 kırmızıbiber
1 yeşilbiber
3 diş sarımsak
4 domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
4 yumurta



YAPILIŞI:
Büyük bir tavada doğradığınız soğanları 2-3 dakika zeytinyağında pişirin. Biberleri ve sarımsağı da ilave ederek, 3-5 dakika daha soteleyin. Domates, kimyon, pul ve toz biberleri de ekleyin. Ocağın altını kısarak 10-15 dakika daha pişirin. Karışımda yumurtaları kırabileceğiniz gözler açın. Yumurtaları kırın ve 5-7 dakika daha pişirip, ekmekle misafirlerinize servis edin...

ÖRNEK AŞIKLAR
Dokuz yıl önce evlenen çift, aşklarına dolu dizgin devam ediyor. İkilinin örnek birlikteliği herkesi imrendiriyor.