Emina Jahovic ve Adriana Lima Notre Dame Katedrali için patronlara anlamlı mesaj: Açlıktan ölen çocuklar için de harekete geçin

Milyarderler, cayır cayır yanan Notre Dame Katedrali için kesenin ağzını açtı. Tadilat için toplanan para 1.5 milyar Euro’yu aştı. Kampanyayla ilgili farklı sesler yükselmeye başladı. Emina Jahovic ve Adriana Lima, 850 yıllık tarihi eser üzerinden patronlara anlamlı bir mesaj yolladı: Dünyada açlıktan ölen çocuklar için de harekete geçin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2019 Güncelleme 20 Nisan 2019, 08:02
Emina Jahovic ve Adriana Lima Notre Dame Katedrali için patronlara anlamlı mesaj: Açlıktan ölen çocuklar için de harekete geçin

İÇİNDEKİLER

Dünya mirası Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın, hepimizi paramparça etti. Alevler, Paris'in simgesi olan 850 yıllık tarihi esere büyük zarar verdi. Tadilat için milyarderler harekete geçti. Louis Vuitton CEO'su Bernard Arnault, 200 milyon, L'Oreal'in sahibi Bettencourt Meyer ailesi 200 milyon, Gucci'nin sahibi Francois- Henri Pinault da 100 milyon Euro verdi.

Toplanan para ise 1.5 milyar Euro'yu geçti. Şarkıcı Mustafa Sandal'dan ayrılan Sırp şarkıcı Emina Jahovic ise kampanyaya destek veren patronlara seslendi. "Bu çok anlamlı bir kampanya. Ancak Yemen'de 85 bin çocuk açlıktan öldü. Dünyada her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Hiçbir şey yapılmıyor. Bunun için de kampanya başlatılmalı" dedi.

Brezilyalı model Adriana Lima da Jahovic'e destek verdi. Koyu bir katolik olan ünlü manken, "3 Fransız milyarder, 500 milyar Euro bağış yaptı. Milyarderler bir araya gelse açlık sorunu çözülür" diyerek patronlara mesaj verdi.


KATEDRAL YASAĞI
Fransa'da aylardır hükümeti protesto eden Sarı Yelekliler, katedralde çıkan yangın nedeniyle eylemlere ara verdi. Sarı Yelekliler'in bugün başkent Paris'in Champs-Elysees Caddesi'nde ve Notre Dame Katedrali çevresinde yapmayı planladığı gösterinin ise yasaklandığı bildirildi.
Mustafa Sandal'ın eski eşi Emina Jahoviç, milyarderleri dünyadaki açlığı bitirmeye çağırdı.