Arzu Sabancı da tıpkı oğlu Hacı gibi! Arzu Sabancı, paylaşımı ile alay konusu oldu

Sosyetik Arzu Sabancı, muhteşem yalısında sıkıldı. Boğaz manzarasına daldı. Pandemi günlerini evde geçiren milyonlara "Sakın evde sıkıldık demeyin" çağrısı yaptı. Takipçileri "O yalıda biraz da biz sıkılsak" yorumunda bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2021 Güncelleme 21 Nisan 2021, 06:58
Arzu Sabancı da tıpkı oğlu Hacı gibi! Arzu Sabancı, paylaşımı ile alay konusu oldu

İÇİNDEKİLER

Lüks yaşamları ve servetlerini her fırsatta gözler önüne seren Arzu Sabancı, önceki gün yaptığı paylaşımla alay konusu oldu.

Sabancı, Beylerbeyi'ndeki 20 milyon dolarlık Mabeyinci Faik Bey Yalısı'ndan çektiği Boğaz manzarasına şöyle yazdı:

"Aşı da olsanız, hastalığı geçirmiş, antikorunuz da olsa risk her zaman var.

Evde kalmaya, işiniz müsaade ediyorsa sokağa çıkmamaya, çift maske ve mesafeye devam... Tam kapanma olmasa bile biz kendi irademizle tam kapanma yapabiliriz...

Yaz aylarını, güzel günlerin hayalini kurarak, umudumuzu kaybetmeden... Sakın evde sıkıldık demeyin. Rahat nefes aldığını güne... Evinizde olduğunuza şükrederek, evde kalmaya devam."

Arzu Sabancı'nın paylaşımı, sosyal medyayı karıştırdı.

Sabancı için "Bizim de böyle evimiz olursa tabii ki sıkılmayız", "Arzu Hanım bir zahmet de siz evde sıkılmayın" gibi yorumlar yapıldı.

OĞLU DA AYNI KAFA
Hacı Sabancı da daha önce Kanlıca'daki yalısında bisiklet ile kardiyo yaparken çekilen fotoğrafıyla Instagram'da havasını attı.

Ancak karantinanın olduğu dönemde fotoğrafın dışarıda çekilmesine tepki gösteren bir takipçisi, "İnanamıyorum size. Devlet dışarı çıkmayın diyor, siz dışarıdasınız spor bahanesiyle. Pes yani" dedi.

Sabancı'nın bu yoruma verdiği "Sakin ol şampiyon, evdeyim" şeklindeki yanıtı olay olmuştu.

FARKLI MİMARİ

Yalı, II. Abdülhamid'in Mabeyincisi Faik Bey tarafından yaptırıldı. Vaktinde Haydarabad Nizamı Bereket Şah'ın eşi Esra Bereket'in yaşadığı yalı, Kalkavan ailesine aitti.

Esra Bereket yalıyı, Hacı Sabancı'ya sattı.

Mabeynci Faik Bey Yalısı, mimari açıdan farklı bir tarza sahiptir. Osmanlı döneminde yapılan bu yalı diğer yalılardan hemen ayrılır.

Çünkü güney ve kuzey bölümlerinde birer kule yükselir. Yalı, yükselen iki kulesi ile birlikte oldukça hoş bir görünüm kazanır.