Vekil bayramı

Bayramda kimi siyasetçiler geçmişi anarken kimi de vazgeçilmezlerini yerine getiriyor. Her bayram yeni kıyafet alan da var, baklava yiyen de...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2012 Güncelleme 25 Ekim 2012, 00:25
Vekil bayramı

İÇİNDEKİLER

Milletvekilleri her bayram alışkanlıklarını yerine getirmeye çalışıyor. İşte siyasetçiler, bayramla ilgili duygularını, alışkanlıklarını ve anılarını TAKVİM'e anlattı:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bayramlar milleti millet yapan unsurlardan biri. Geçmişi andığımızda hep o heyecanı hatırlıyorum. Bayram alışverişi ayrı bir heyecandı. Sadece kendin için değil, yardıma ihtiyacı olan herkese de el uzatabileceğin için.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz: Bayramlarda bizim için vazgeçilmez gelenek, nerede olursak olalım, anne ve babamı ziyaret etmek, yanında bulunmaktır. Ailemle, anne ve babamın yanına gidiyorum bayramlarda. 26 yılda iki kez gidemedim. Birinde eşim rahatsızlanmıştı, diğerinde ise kayınpederim vefat etmişti.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Adalet Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya: Bayramlar değerlerin en fazla paylaşıldığı, barışın en fazla hissedildiği kutsal zamanlardır. Bayram deyince hemen bunları hatırlarım. Bayramlarda genellikle yoksulları, muhtaçları ziyaret ederim. İyilik yapmaya çalışırım. Sağ elin verdiğini, sol el bilmemeli.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün: Çocukluğumuzdaki bayramlarda havai fişekler yoktu ama mantarlar, kızkaçıran denen patlayan oyuncaklar vardı. İlkokul 4'teydim. Annem Ulus'taki yürüyen merdivenli çarşıdan ilk takım elbisemi aldı. Maytap geldi, pantolonumu yaktı. Mantar patlayınca yüzüme geldi. Dudağımın üstünde hala izini taşıyorum eski bayramların.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: Bayram deyince benim vazgeçilmezim annemin yaptığı fındıklı ev baklavası ve peynirle değil, yaylada gerçek süt kaymağıyla yapılan muhlamadır. Zaten adı da muhlama değil kuymaktır onun.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı: Her bayram hala her şeyimin yeni olmasına dikkat ederim. Kendime bayramlık alırım. Ailemin bütün fertleri de bu geleneği sürdürür.

Uğur BECERİKLİ