Birlikte kutlayalım

Başbakan Tayyip Erdoğan, bayram namazını kıldıktan sonra açıklamalar yaptı: O gün Anıtkabir'e gideceğiz. 29 Ekim'de devlet, millet buluşacak. Buyursunlar (CHP) gelsinler hep birlikte kutlayalım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2012 Güncelleme 26 Ekim 2012, 00:00
Birlikte kutlayalım

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Kurban Bayramı namazını Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde kıldı. Erdoğan'a bakanlar, İstanbul Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve oğlu Bilal Erdoğan eşlik etti. Erdoğan, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Çıkışta gazetecilerin bayramını kutlayan, "Allah nice bayramlara hayırlısıyla kavuştursun inşallah" diyen Erdoğan gündemdeki konularla ilgili konuştu:

* Kurban Bayramı'nın milletimiz, ülkemiz ve tüm İslam dünyası için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum.

* 1 Yıl önce Van depremiyle kaybettiğimiz 600'ü aşkın kardeşimizin ruhunu şad edebilmek için ordaydık. Evleri yıkılan kardeşlerimize 15 bini aşkın konutu teslim ettik.

* Uykusuz, yorgun ve alkollü olarak yola çıkmayın. 'Acele giden ecele gider' sözünü unutmayalım.

* Partiler her konuda anlaşmak zorunda değil. Bizim sıkıntımız, güçlü demokrasinin en önemli unsuru olan muhalefetin ortada olmayışıdır.

* CHP ile Ankara Valiliği arasında 29 Ekim kutlamalarıyla ilgili tartışma) Valilik şu anda kendi aldığı istihbaratlarla üzerine düşen görevi yapmıştır. Çünkü bu tür bayramlarımızı, milli duygular içinde hep birlikte yaşamamız lazım. O gün Birlikte Anıtkabir'e gideceğiz.
29 Ekim'de hipodromda devlet millet birlikte kucaklaşacak. Buyursunlar (CHP) gelsinler.