En baba isyan

Ölüm oruçlarına 9 çocuk mahkum da bulaştırıldı! Evladı açlık grevinde olan bir baba ise isyan bayrağı açtı: Neden Öcalan ve BDP'liler ölüm orucunda değiller!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2012 Güncelleme 28 Ekim 2012, 00:00
En baba isyan

İÇİNDEKİLER

Cezaevlerindeki 680 mahkumun, 12 Eylül'de başlattığı ölüm oruçları kritik aşamaya yaklaştı. BDP, hayatı durdurma tehdidinde bulundu! Terör örgütü ise çocukları da eyleme kattı. Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi ile Midyat Cezaevi'nde 18 yaşın altında 9 çocuk da ölüm orucuna katıldı. Açlık grevinin, eylemlerin sürdüğü 58 cezaevinde de yaygınlaştırılacağı belirtildi.

KARDEŞLERİ NEREDE!

Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla ABD ve AB ülkelerine mektup gönderildi. Mektuplarda, dünya liderlerinden destek istendi. Tüm bunlar yaşanırken, bir babanın isyanı dikkat çekti! Kürt yazar İbrahim Güçlü, ölüm oruçlarıyla ilgili bir babanın yazdığı mektubu kamuoyu ile paylaştı. Adının açıklanmasını istemeyen baba, Abdullah Öcalan'ın niye eyleme katılmadığını sorarak şu satırları kaleme aldı: "Oğlum, Kalkandere Kapalı Cezaevi'nde 5. yılını dolduruyor. Artık görüşe çıkmıyor. Madem bu talepler çok mühim, 14 senedir cezaevinde bulunan Öcalan, niye bir gün bile açlık grevine gitmedi! Tutsak ailelerine açlık grevi için çağrı yapıyorsunuz. O zaman Öcalan'ın kardeşleri neden buna katılmıyor. Eğer Öcalan'ın bazı haklar almasının yolu açlık grevi ise o zaman, önce BDP vekilleri ve belediye başkanlarının açlık grevine girmesi gerekmez mi?"

DEMİRTAŞ: HAYATI DURDURUN
Batman'daki mitinge katılan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ortadoğu'da Kürt devleti kuruluyor" dedi. Batman Valisi'ne miting için kolaylık göstermesi nedeniyle teşekkür eden Demirtaş, "Eylemlerin önü kesilmemelidir. Engelleyenleri savaş sorumlusu ilan ederiz" tehdidinde bulundu. Ayrıca, açlık grevi yapanlara destek için salı günü taraftarlarına, kepenk açmayıp, alışveriş yapmayıp, çocukları da okula göndermeyerek hayatı durdurmaları çağrısı yaptı.

BATMAN'DA OLAYLAR ÇIKTI

BDP'nin açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Batman'daki miting sonrasında olaylar çıktı. Bir grup, güvenlik önlemi alan polislere taşlı saldırıda bulundu. Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Diyarbakır'da ise BDP milletvekili Emine Ayna'nın da bulunduğu bir grup, 1 günlük oturma eylemi başlattı. BDP milletvekili Sebahat Tuncel'in açlık grevi ise 3 günde bitti!


HAZAL ATEŞ