İlklerin Cumhuriyeti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl karnaval havasında olacak. Sabaha kadar sürecek eğlencelerde havai fişek gösterileri yapılacak, konserler verilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2012 Güncelleme 28 Ekim 2012, 00:00
İlklerin Cumhuriyeti

İÇİNDEKİLER

Uulusal ve resmi bayramlarda yapılacak törenlerle ilgili yönetmelik değişikliği sonrası bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilkler yaşanacak. Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 8 aydır çalışmaları devam eden yeni Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 'sokağa' inmesi için belediyelere tam yetki verildi.

FENER ALAYI DÜZENLENECEK
Törenler stadyumlardan sokağa indirilecek, karnaval havasında kutlamalar yapılacak. Tören alanlarında panayırlar kurulacak. Havai fişek ve lazer gösterilerin de olması planlanan kutlamaların hepsi halka açık icra edilecek. Kutlamalarda sinevizyon gösterileri olacak. Ünlü sanatçılardan oluşan toplu konserler verilecek. Fener alayları düzenlenecek. 29 Ekim günü de sokaktaki kutlamalar sabaha kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı'na tebriklerin iletildiği tören TBMM yerine Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kutlamaları ilk kez Köşk'te kabul edecek.

ASKER EŞLERİYLE GELİYOR
29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde tek resepsiyon verilecek. Köşk'teki resepsiyona Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da eşleriyle katılacak. Böylece, Merkez Orduevi'nde yalnızca askerin katıldığı Cumhuriyet Bayramı balosu uygulamasına da son verilecek. Asker ve sivil Köşk'ün çatısı altında bir araya gelecek.

AYRIM YOKAYRIM
Gül çifti, devlet zirvesinin yanı sıra sanat, spor ve iş dünyası ile sivil toplum örgütlerinin önde gelen isimlerine davetiye gönderdi. DSP lideri Masum Türker ve eşi de dün resepsiyona davet edildi. Gül'ün, Meclis'te grubu bulunmayan partiler arasında "ayrıma" giderek resepsiyona Saadet Partisi, DP ve BBP'yi de çağırdığı, ancak DSP'yi kapsam dışı bıraktığı iddia edilmişti. Köşk kaynakları, dün Türker'e de davetiye gönderildiğini açıkladı. Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı, 29 Ekim'de ücretsiz oyun ve konserler düzenleyecek.

Ceyda KARAASLAN