Bizi Köşk'e sokmayanlar utansın

29 Ekim resepsiyonu ilklere sahne oldu. Askerler ile BDP'li vekiller de ilk kez bir araya geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 01:32
Bizi Köşk’e sokmayanlar utansın

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği 29 Ekim resepsiyonunda komutanlar ile BDP'liler ilk kez aynı çatı altında buluştu. Resepsiyona ilk kez eşiyle katılan Başbakan Erdoğan, gazetecilere çarpıcı açıklamalar yaptı. Başbakan, önceki yıllarda benzeri katılımın olmadığı hatırlatılınca, "Emine Hanım ile bizi buraya sokmayanlar utansın" dedi. Erdoğan, CHP'nin Ankara'daki "Seferberlik yürüyüşü" sert bir dille eleştirdi.

2007'Yİ ÖZLÜYORLAR
Erdoğan, "2007 yılının özlemi mi var?" sorusuna ise "2007'yi özlüyorlardır ama bu kimseye kazandırmaz. Cumhuriyeti cumhur korur. Kılıçdaroğlu illegal örgütlerin peşine takıldı ve onlara legallik kazandırmaya çalıştı. Ankara'da miting yapılacak sekiz yer var. Sekiz ayrı yer gösterdik, Kılıçdaroğlu beğenmedi. Olaylarda 11 polis de yaralandı. Medya yaralı polisleri görmüyor, su ve biber gazını görüyor" yanıtını verdi.

BARİKAT EMRİ
Erdoğan, dün Ulus'ta yaşanan olaylardan sonra polisin barikatı kaldırması talimatını kendisinin vermediğini de sözlerine ekledi. Komutanların eşleriyle katılımına ise "Güzel oldu" yanıtını verdi. 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin senaryoların sorulması üzerine Erdoğan, "Sayın Gül ile aramıza nifak sokamazlar" dedi. Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan arasında soğukluk bulunduğu iddiaları üzerine ise "Bunlar tamamen yalan ve uydurma" diye konuştu.

BU MORAL KAYNAĞI
Gül ise "Ulus'taki görüntüler arzu edilmeyen görüntüler. Valiliklere kutlamalar coşkuyla yapılsın diye yazı göndermiştim. Yine de üzücü bazı şeyler oldu. Köşk'teki bu tablo Türkiye'yi yansıtıyor, bu moral kaynağıdır" dedi.