Mutlu son

Ankara polisi, Anıtkabire yürüyenlere biber gazı sıktı. Barikatların kaldırılmasıyla gerginlik yatıştı. Onbinlerce kişi, Anıtkabir'e aktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 01:34
Mutlu son

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle "Cumhuriyet yürüyüşü" yapıldı. Ankara Valiliği'nin izin vermemesine rağmen onbinlerce kişi, Birinci Meclis önünde toplandı. Anıtkabir'e yürüyüş yapılmasına izin vermeyen polis, Cumhuriyet Caddesi'ni 4 panzerle kapattı.

CHP'LİLER ETKİLENDİ
Polis Ulus Meydanı'nda toplanan vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Hipodromdaki resmi törenler yerine yürüyüşe katılan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li grubun biber gazından etkilendiği iddia edildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz'ın olaylar sırasında burnunun kırıldığı öğrenildi. Polis ekipleri bir süre sonra barikatları kaldırma kararı aldı. Bu aşamadan sonra binlerce kişi Anıtkabir'e yürüdü. Biber gazından etkilenmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biber gazına maruz kalan arkadaşlarımız oldu. Olmaması gerekirdi. Kutlamalara katılan vatandaşlara teşekkür ederim" diye konuştu.