Rijkaard'ı kutluyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2010 Güncelleme 18 Ocak 2010, 02:10

İÇİNDEKİLER

* G.Saray'ı Denizli Belediye karşısında nasıl buldunuz?
Gayet iyi buldum. Maçı ciddiye aldılar ve farklı bir galibiyet elde ettiler. Ben burada Elano ve Emre Çolak'a dikkat çekmek istiyorum. Bir tarafta büyük paralara yıldız diye getirilen Elano, diğer tarafta ise Galatasaray'ın alt yapısından yetişen bedavaya oynayan Emre Çolak... Bu iki futbolcunun ortaya koydukları futbol ve takıma faydaları ortada. Bu iki oyuncu ciddi şekilde tartışılmalıdır. Sahada herkes bunu görüyor. Burada Galatasaray yönetmi alt yapının farkına varmalı ve daha çok oyuncu çıkarmalıdır. Ben burada Rijkaard'ı kutlamak istiyorum. Çünkü Rijkaard, burada Emre Çolak'a attırdığı penaltı ve frikik ile oyuncusunun kendisine güvenmesini sağladı ve 'Bu takımda iyi olduğun zaman yerin hazır' mesajını verdi.

* Caner ve Barış'ın performansı nasıl sizce? Şanslarını iyi değerlendiriyorlar mı?
Caner Erkin mevkisinde oynadığı zaman çok faydalı olduğunu diğer maçlarda da gösterdi. Sol bekte defansta çakılı oynatırsan ondan verim alamazsın. İleriye dönük oynadığı zamanki faydası ortada. Rijkaard ikinci yarı ondan daha çok faydalanacaktır. Barış da verilen şansları iyi değerlendiriyor. Rijkaard ile birlikte doğru noktaya geldi.

* Farklı biten Ordu ve Denizli Bld. maçları bir ölçü mü?

Tabii ki de ölçü... Çok iyi 2 antrenman maçı yapmış oldular. Galatasaray dün gece de disiplinli bir oyun sergiledi. İlk yarı hemen 3-0 yaptılar. Biraz rehavete kapılır gibi oldular ama sonra yine goller bularak farkı açtılar. Galatasaray görülüyor ki devre arasını iyi değerlendirmiş ve değerlendirmeye devam edecek. Savunmada Mehmet Topal ve Servet'in beraber oynatılması da bence son derece doğru bir seçim. Uyum içinde oynadılar.