Fenerlileri kızdıracak açıklamayı da yaptı

Galatasaray'ın Everton'dan transfer ettiği Avustralyalı oyuncu Lucas Neill, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kendisini 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladı.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2010, 20:52
Fenerlileri kızdıracak açıklamayı da yaptı

İÇİNDEKİLER

Sarı - kırmızılı kulüple 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Neill, kendisine "Sezon başında bonservisin elindeyken niçin o zaman Galatasaray'a gelmedin de şimdi tranfserin gerçekleşti?" şeklindeki bir soruya, "Sezon başında benim küçük çocuklarım vardı. Yaklaşık 15 yıldır İngiltere'de top oynuyorum. Eşim İngiliz. Bu sezonu bitirip Avrupa'ya gitmeyi düşünüyorduk. Galatasaray'dan çok önemli teklif geldi. Çocuklar da biraz büyüdüğü için bu kararı verdik. Teklif Galatasaray gibi bir kulüpten gelince transferim daha da kolay oldu." diye cevap verdi.

İŞTE TOROĞLU'NUN YERİNE TEKLİF GÖTÜRÜLEN İSİM

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Avustralya Milli Takımı'nda stoper, Everton'da da sağbek oynadığının hatırlatılması ve kendisinin hangi mevkide daha iyi görev yaptığının sorulması üzerine, "Benim için ilk 11'de oynamak her zaman çok önemlidir. İşimi en iyi yapmaya çalışıyorum. Benim için mevki farketmez gerekirse forvet bile oynarım ama ben savunma oyuncusuyum. İstanbul'da adaptasyon sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum." diye cevap verdi.

Lucas Neill, Galatasaray'a gelmeden önce birçok futbolcuyu tanıdığını, bazıları ile yan yana bazıları ile karşılıklı oynadığını hatırlattı. Yıldız futbolcu, Galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden Graeme Souness'in kendisinin teknik direktörlüğünü yaptığını ve onun Fenerbahçe Stadı'na bayrak diktiğini bildiğini belirterek, "Belki ben Fenerbahçe Stadı'na bayrak dikmem ama farklı birşeyler yapabilirim. Bu yapılacak olayın bir parçası olmaktan da mutluluk duyarım." dedi.

GALATASARAY'A GELEN EN İYİ YABANCILAR İÇİN TIKLAYIN

Bir gazetecinin "En yakın arkadaşın Kewell'in sezon sonu sözleşmesi sona erecek, onun burada kalması için baskı yapacak mısın ?" sorusuna yıldız futbolcu, "Ben şu anda buradayım. Kewell konusnuda olumlu şeyler duydum. Umarım benim burada olmam Kewelll'i etkiler ve o da burada yoluna devam eder." diye cevap verdi.

GALATASARAY'IN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ KADROSU İÇİN TIKLAYIN

Avustralyalı futbolcu, gençken agresif oynadığı ve o zamanlar kart gördüğünü hatırlatarak, "Şimdi biraz daha olgunlaştım. Futbolu çok seven her zaman kazanmak için oynayan birisiyim. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Topla oynamayı çok seviyorum. Umarım Galatasaray'a çok faydalı olurum." diyerek kendini tanımladı.

GALATASARAY'IN UNUTULMAZ FUTBOLCULARI İÇİN TIKLAYIN

"Haldun Üstünel ile 10 dakika konuşarak sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmemin 1.5 yıllık olmasına karar verildi. Bu sözleşme 1.5 yıllık olacak diye bir kural yok. İlerleyen yıllarda bunu uzatabiliriz."
Yıldız futbolcu, Türkiye Ligi'nin oldukça zor olduğunu ve mücadelesi oldukça yüksek bir lig olarak bildiğini kaydetti. Lucas Neill, Türkiye Ligi'ni İngiltere'deyken de takip ettiğini sözlerine ekledi.
Lucas Neill, imza töreninin ardından 12 numaralı formasıyla basın mensuplarına poz verdi.