Selim Soydan: Kadro daha kaliteli olmalı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2010 Güncelleme 22 Ocak 2010, 02:25

İÇİNDEKİLER

* 2. yarı başlıyor. Nasıl bir Fenerbahçe bekliyorsunuz. Şampiyonluk şansı sizce yüksek mi?
Fenerbahçe açısından işlerin çok iyi gittiğini söylemek bence zor. Bir kere devre arasında kadro yeterince güçlendirilemedi. Giden futbolcular var ve bunların hepsi kaliteliydi. Fenerbahçe'nin fikstür avantajı var, bu doğru. Ama bunun dışında da ciddi bir avantaj görmüyorum. Ve maçlar da fikstür çizelgelerinde değil, sahada kazanıyor. Galatasaray'ın kadrosu şu an itibariyle daha iyi. Neil'i aldılar. Jo'nun da işi bitmek üzere. Umarım Fenerbahçe'de Dentinho'yu alır. Kaliteli bir futbolcu olduğu söyleniyor. Öyleyse elbette iyi olur.

* Fenerbahçe'nin sizce teknik anlamda en önemli artısı ve eksisi nedir?
Son maçlara baktığımızda takım haddinden fazla gol yiyor. Defans ve özellikle yedek kaleci sorunu var gibi duruyor. Stoperlerin zaten yedeği de kalmadı. Bu umarım ciddi bir sorun teşkil etmez. Takımın artısına gelince... Bugün hiçbir takımda Alex gibi bir yıldız yok. Takımın geneli kaliteli ve kontrollü. Ama dediğim gibi, Galatasaray kadrosu biraz daha ağır basıyor. Mali krize rağmen bir şekilde kadrolarını güçlü tumayı başarıyorlar.

* Santos'un sol beke geçtikten sonra yükselen bir form grafiği var. Çok iyi oynuyor. Sizce ligin 2. yarısına damgasını vurabilir mi?
Dos Santos, formunu koruyacak ve iyi maçlar çıkartacaktır. Zaten son olarak seçilmese de Brezilya Milli Takımı'nın da oyuncusu. Ama lige damgasını vurmak o kadar kolay değil. Bence Santos iyi futbolcu ama, lige damgasını vuracak kadar değil. Fenerbahçe'de lige damgasını Alex vurabilir, Emre vurabilir. O Santos'un işi değil.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ


YAŞAYAN EFSANE FUTBOLCULAR!

EN GOLCÜ KALECİLER

TENİSÇİLERDEN SEKSİ POZLAR!

FENERBAHÇE'NİN UNUTULMAZ FORMALARI

FENERBAHÇE'NİN FOS TRANSFERLERİ