Galatasaray adası

Kewell, Baros, Nonda ve Elano'ya Neill ve Jo'nun da eklenmesiyle Cimbom'daki Premier Lig kökenli futbolcuların sayısı 6'ya çıktı. Kadrodaki yabancıların büyük kısmının geçmişte aynı takımlarda forma giymesi de dikkat çekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2010 Güncelleme 23 Ocak 2010, 02:29
Galatasaray adası

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda transferde çok önemli transferlere imza atan Galatasaray yönetiminin hep aynı adrese gitmesi dikkatleri çekiyor... Kadrosunda daha önce Premier Lig'de forma giyen Kewell, Baros, Nonda ve Elano'yu barındıran Sarı-Kırmızılılar'da Lucas Neill ve Jo'nun gelişiyle bu sayı 6'ya çıktı. Galatasaray'ın dünyanın en zorlu ligi olarak gösterilen İngiltere'den transferlerini seçmesi, yönetimin titiz bir çalışma sonrası planladığı transfer stratejisi olarak gösteriliyor.

Yönetimin 'kanka' stratejisi!

Galatasaray'daki bir diğer dikkat çekici nokta da yabancı futbolcuların yollarının daha önce başka takımlarda kesişmesi. Bu da bir tesadüf değil, yönetimin transfer stratejisinin parçası... Yeni transferlerin uyum sorununu en aza indirmek isteyen Sarı-Kırmızılı yönetim, genellikle daha önce aynı takımlarda oynamış veya aynı dili konuşan isimleri seçiyor. Son olarak Kewell'ın en iyi arkadaşı Neill ve Elano'yla arası çok iyi olan Jo'nun transfer edilmesi bunun en önemli örneği.

Dos Santos imza için Nonda'yı bekliyor
Cimbom'un transfer harekatı sürüyor... Neill ve Jo'ya kadrosuna katarak taraftarlarını ayağa kaldıran Galatasaray yönetimi, Giovani Dos Santos'ta da mutlu sona çok yakın. Meksikalı yıldız ve menajeriyle her konuda el sıkışan yönetim, Tottenham'ı da 6 ay kiralama konusunda ikna etti. Transferi bitirmek için yabancı kontenjanında boşluk açmak zorunda olan Sarı-Kırmızılılar, Nonda'nın sözleşmesi feshetmek için görüşmeleri sürdürüyor.

G.Saray dünya çapında
Galatasaray'ın bomba transferi Jo Alves dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti... Bugün 13.00'de resmi imzayı atacak olan Brezilyalı yıldız GS TV'ye yaptığı açıklamada, "Dünya çapında bir kulübe geldim. Büyük beklentiler olduğunun farkındayım. Fakat bunları karşılamak için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadesini kullandı.

Kamptan dönüp idman yaptılar!
Antalya kampını tamamlayıp sabah uçağı ile Trabzon'a dönen Bordo-Mavili ekip, öğle saatlerinde kendi tesislerinde antrenman yaptı. Teknik direktör Güneş, taktik maçta Gutierrez'i yedek takımda oynattı.

Şok! Harry Kewell 2 ay yok
Neill ve Jo imzalarıyla 2 önemli transfer gerçekleştiren Galatasaray'a Kewell'dan kötü haber geldi. Sağ kasık adduktor tendonunun kemiğe yapışma bölgesinde yırtık tespit edilen Avustralyalı yıldız, en az 2 ay sahalardan uzak kalacak.

Linderoth feshedildi!
Galatasaray, Linderoth'un sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Sarı- Kırmızı kulüp Jo'nun transferinigerçekleştirebilmek için yabancı kontenjanını boşaltmak zorundaydı.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ


TÜRKİYE GOL KRALLARI VE GOL SAYILARI

SÜPER LİG'İN EN PAHALI FUTBOLCULARI

İŞTE DÜNYANIN EN İYİ KALECİLERİ

GALATASARAYLI ÜNLÜLER