Engin Verel: Bu sahayla iç saha dezavantaj

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2010 Güncelleme 24 Ocak 2010, 01:22

İÇİNDEKİLER

* F.Bahçe Denizlispor karşısında neden zorlandı?
Her şeyden önce hem Fenerbahçe'ye hem de o stada yakışmayan bir zemin vardı. Batı anlayışla stat yapanlar nedense bu kötü zemine çare bulamıyorlar. Dolayısıyla da Fenerbahçe'nin klas ayakları böyle bir zeminde kendilerinden beklenileni ortaya koyamıyorlar. İkinci yarı lig fikstürüne baktığımızda Fenerbahçe'nin iç saha avantajını görüyoruz. Ancak, bu zemin düzeltilemediği taktirde bu durum avantaj olmaktan çıkıp Sarı-Lacivertliler adına bir dezavantaja dönüşecektir.

* Daum, sistemde ısrarcı. Sizce doğru mu?
Fenerbahçe'nin özellikle iç sahada, kendi seyircisi ve taraftarı önünde yaptığı karşılaşmalarda çift santrforla oynaması lazımdı, ama Sarı- Lacivertli takımın Alman teknik direktörü Christoph Daum garantici futbol anlayışı nedeniyle takımı tek santrforla oynatıyordu. Ama Gökhan Ünal'ın da takıma katılmasıyla birlikte bu anlayışından vazgeçebilir diye düşünüyorum. Bir not da Güiza'ya düşmemiz gerekebilir. Denizli maçının ikinci yarısında etkiliydi. Attı, attırdı. Ama, attığından çok daha fazlasını kaçırıyor.

* Takımda 4 isim cezalı duruma düştü. Sizce Sivas maçında zorlar mı?
Kuşkusuz Cristian, Lugano, Emre ve Santos'un yokluğu soğuk Sivasspor deplasmanında takımın önemli eksilerinden biri. Sonuçta bu isimler, direkt oynayan oyuncular ve kaliteleri ortada. Ancak, Sarı-Lacivertli takımın kadrosunda bu isimlerin açıklarını kapatabilecek yeterlilikte isimler mevcut. Bekir, Gökhan Gönül gibi isimler belli bir rotasyon içinde Sivasspor deplasmanında sahaya sürülebilirler.Tabii ki, kaptan Alex'in de takıma dönecek olması açıkları büyük ölçüde kapatacaktır.


SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ


YAŞAYAN EFSANE FUTBOLCULAR!

EN GOLCÜ KALECİLER

TENİSÇİLERDEN SEKSİ POZLAR!

SÜPER LİG'İN EN PAHALI FUTBOLCULARI

FENERBAHÇELİ ÜNLÜLER