Levent Tüzemen: Rijkaard beni şaşırttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2010 Güncelleme 25 Ocak 2010, 01:31

İÇİNDEKİLER

* Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın Gaziantepspor maçındaki hamlelerini nasıl buldunuz?
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın "Henüz yeni gelen golcü Jo'yu sahaya sürersem, takıma ve Nonda'ya ayıp eder miyim" diye düşünmesi Sarı-Kırmızılılar'ın golle ilk yarıda buluşmasını engelledi. Aklının karışık olduğu belli olan Nonda, Caner ve Arda'nın adrese teslim ortalarına ağlara gönderemedi. Nonda'nın kaçırdığı penaltı ise cabası oldu. Elano gibi toplara isabetli vuran ve maçta iştahlı oynayan bir oyuncu varken maça kafaca hazır olmadan çıktığı net belli olan Nonda'ya penaltıyı attırmak hataydı. Rijkaard'ın 10 kişi kalmış Antep'e karşı ikinci yarıya etkisiz Nonda ile tek santrfor başlaması ve ikili forvete dönmek için uzunca bir süre beklemesi beni oldukça şaşırttı.

* Peki galibiyetin ana etkenleri nelerdi?
Kaçan penaltıdan sonra maç tam anlamıyla atan kazanır havasına büründü. Karlı sahada ve zorlu hava şartlarında iki takım da elinden gelen mücadeleye ifazlasıyla sahaya yansıttı. Sürpriz golleriyle öne çıkan isimlerden olan Mustafa Sarp, Arda'nın arka direğe kestiğe topa gizlice sızıp Sarı- Kırmızılılar adına son derece önemli bir 3 puana imzasını attı. Özellikle Caner- Arda-Balta üçlüsü iyi anlaşarak Galatasaray'ın soldan etkili hücumlar yapmasını sağladı. Sahada basmadık yer bırakmayan, enerjisini sınırsız kullanan Caner için "sahanın belki de en iyisiydi" dersek abartmış olmayız.

* Yeni transferler Lucas Neill ve Jo'yu nasıl buldunuz?
Sıfır hatayla oynayan Neill'in savunmaya katkısı hemen göze çarptı. Neill ayağındaki topları yerden sürekli ayağa isabetli oynadı. Jo'yu ise çok fazla izleyemedik. Teknik Direktör Rijkaard kendisini oyuna geç aldı. İlk maçı olmasına rağmen atletik bir yapısı olduğunu ve dirençli bir oyun anlayışına sahip bulunduğunu gösterdi.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ


TÜRKİYE'NİN GOL KRALLARI

DÜNYANIN EN İYİ KALECİLERİ

DÜNYANIN EN SEKSİ SPORCULARI

AVRUPA'YI FETHEDEN BREZİLYALILAR

GALATASARAYLI ÜNLÜLER