Bülent Ünder: Nonda kararı bence duygusal

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2010 Güncelleme 29 Ocak 2010, 00:57

İÇİNDEKİLER

Y* önetim uzun süredir merak edilen kararı aldı ve Kewell'la yola devam ederek Nonda'nın sözleşmesini feshetti. Bu kararı doğru buluyor musunuz?
Demek ki hem Galatasaray yönetimi hem de Rijkaard, Kewell'ın sakatlığıyla ilgili olumlu bir cevap aldılar ki, Nonda'yı gönderdiler. Fakat bu kararın biraz da duygusal alındığını düşünüyorum. Çünkü taraftarlar Kewell'ın gitmesini istemiyordu. Kararın doğru mu, yanlış mı olduğunu hep beraber bekleyip göreceğiz. Sonuçta Nonda sezona çok iyi başlamıştı. Hala takımın en fazla gol atan futbolcusu. Ayrıca takım içinde sorun çıkarmıyordu. Ne zaman görev verilirse oynuyordu.

* G.Saray ara transferde 3 takviye yaptı. Bu futbolcuların takıma katkısı nasıl olacaktır?
Bence bu planlanmış bir transfer politikası değil. Fakat üst üste sakatlıkların gelmesi, sakat olan futbolcuların da dönüş tarihlerinin uzaması yönetimi böyle bir karara itti. Özellikle kiralık transferlerin nasıl sonuç vereceğini göreceğiz. Sonuçta Santos, Neill ve Jo çok önemli futbolcular. Ayrıca adaptasyon sorunları da olmayacak. Çünkü gelen transferlerin hepsi, takımdaki birçok ismi tanıyorlar. Kısa sürede uyum sağlayacaklarını düşünüyorum.

Ara transferin bitimine kısa bir süre kaldı. Kulüplerimizin 1 aylık süreçte izlediği yolu nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye'de kulüplerimizin transfer politikaları yok. Transferlerin hepsi tesadüflere kalmış. Sürekli anlık kararlar veriliyor. Bu da takımlarımızın uzun süreli başarılarını engelliyor. Eğer beklenmedik sakatlıklar olmadığı sürece, ara transferde fazla oyuncu alınmasının doğru olmadığını düşünüyorum.


SEZON SONU SÖZLEŞMESİ BİTEN FUTBOLCULAR

TÜRK FUTBOLUNUN EN PAHALI TRANSFERLERİ

FUTBOLCULAR VE OTOMOBİLLERİ

FUTBOLCULARIN TAKMA ADLARI

DÜNYANIN EN ZENGİN FUTBOLCULARI