Ganadolu kaplanı!

Galatasaray'da yetişen, Anadolu'nun birçok kulübünde forma giyen Türk vatandaşı Kingston, bugün Angola-2010 finalinde Gana'nın kaplanı olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2010 Güncelleme 31 Ocak 2010, 13:26
Ganadolu kaplanı!

İÇİNDEKİLER

Türk vatandaşı kaleci Richard Kingston, Angola-2010 finalinde Türkiye'nin gururu oldu. Yıldız adayı olarak 7 arkadaşıyla birlikte çocuk yaşta Galatasaray'ın altyapısına gelen Richard Kingston, Sarı-Kırmızılı ekipte A takıma kadar yükseldi. Türkiye'de bulunduğu süre içinde Galatasaray'ın yanı sıra Ankaraspor, Sakaryaspor, Göztepe, Antalyaspor ve Elazığspor'da da forma giydi. Bu sırada Türk vatandaşı olduğu için, yoklamasını yaptırmayınca "asker kaçağı" durumuna düştü. Ardından İsveç'in Hammarby takımına kiralandı. Daha sonra İngiltere'nin yolunu tuttu, Birmingham City ile anlaştı. Sezon sonunda da Wigan Athletic'e transfer olan Gana asıllı oyuncu, 2006'dan beri Gana Milli Takımı'nda as kaleci! Kingston'un kalesini koruduğu Gana ise bu akşam Angola-2010 finalinde Mısır'la karşılaşacak. "Ganadolu Kaplanı" Kinston, burada Türkiye'nin gururu olacak.

İSİM BABASI BAŞKANLAR
Richard Kingston, adını dönemin kulüp başkanı Faruk Süren'den, soyadını da yönetici Ergun Gürsoy'dan alarak "Faruk Gürsoy" ismiyle Türk vatandaşlığına geçti. Galatasaray'da uzun süre forma giyen yıldız futbolcu, takım arkadaşına hayranlığından dolayı oğluna da ''Hakan Şükür'' ismini koydu. Öte yandan Süper Lig'in emektar oyuncularından Eskişehirsporlu El Saka ile Gençlerbirliği ve Beşiktaş'ın eski yıldızı Ahmed Hassan da Mısır Milli Takımı'nda Kingston'a karşı forma giyecek.

AYAĞI KIRILAN FUTBOLCULAR

ONLAR AVRUPA'NIN EN İYİ SAMBACILARI

10'U HAKETMEYENLER

4 BÜYÜKLERE GELMİŞ TEKNİK DİREKTÖRLER

EFSANE FUTBOLCULARIN UNUTAMADIKLARI DERBİLER