Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 22 Nisan Pazar günü Alanya-Alanya etabı ile başlayacak.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2012, 12:56
Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

İÇİNDEKİLER

Tura 9'u profesyonel, 14 kıta takımı , 2'de Uluslararası kıta takım katılacak. 200 profesyonel bisikletçi 8 gün boyunca tam 1174 kilometre yol katedecekler.

Organizasyon Komitesi Başkanı Aydın Ayhan Güney "Tüm hazırlıklar tamamlandı artık bisikletçilerin start için beklıyor" dedi.

İŞTE TAKIMLAR

AG2R-LA MONDİEALE (fra), PRO TEAM ASTANA (Kaz), GREENEDGE CYLİNG (Aus), KATUSHA TEAM (Rus), LAMPRE-ISD (Ita), LOTTO BELİSOL (Bel), OMEGAPHARMA-QUİCKSTEP (Bel), RABOBANK (Ned), SAXOBANK (Den)

PROFESYONEL KITA TAKIMLARI


Andalucia (Esp), Accent.Jobs-Willems Verandas (Bel), Team NetApp (Ger), Bretagne-Schuller (Fra), Caja Rural (Esp), Colnago-CSF Inox (Irl), Colombia - Coldeportes (Col), Europcar (Fra), Farnese Vini-Selle İtalia (Gbr), Argos Shimano (Ned), Team Spider -Tech Powered by C10 (Can), Team Type 1-Sanofi (Usa), UnıdetHealtcare Pro Cyling (Usa), Utensilnord-Named (Irl)

ULUSLARARASI KITA TAKIMLARIMIZ

Konya Torku Şekerspor (Tur) Salcono Arnavutköy (Tur)

SPONSORLAR

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu bu gibi etkinliklerin yapılabilmesi için sponsor desteğinin değişmez bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl ana sponsorlarımızın arasına Türk Havayolları da iştirak etti. Havayolu ulaşımında Dünya'nın en önemli markasını aramızda ve arkamızda görmekten kıvanç duyuyoruz. Bu nedenle ana sponsorlarımızdan başta THY olmak üzere Salcano İddaa ve Spor-Toto ile birlikte, Gençlik Spor Bakanlığına, Dünya Bisiklet Birliği'ne (UCİ), Spor AŞ'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, TSYD'ye, Torku, Shimano, Sırma, Acıbadem, Kipeo ile birlikte organizasyonun başından bu yana destek veren T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT'ye minnet ve şükranlarımızı sunmak isterim"
dedi.

Basketbolda Euroleague ile Dünya'nın en büyük futbol kulüpleri olan Manchester Unıdet ile Barcelona'nın havayolu taşımacılığında sponsoru olan THY'nın Genel Müdürü Temel Kotil'de Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Ana Sponsoru olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Türkiye havada ve karada sesini Dünya'ya duyurmaya devam ediyor. Bu vesile ile TUR'a katılan tüm bisikletçilere THY olarak başarı dileklerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

ETAPLAR

1.Etap 22 Nisan Alanya-Alanya
2.Etap 23 Nisan Alanya-Antalya
3.Etap 24 Nisan Antalya-Elmalı (Göğübeli Geçidi)
4.Etap 25 Nisan Fethiye-Marmaris
5.Etap 26 Nisan Marmaris-Turgutreis
6.Etap 27 Nisan Bodrum-Kuşadası
7.Etap 28 Nisan Kuşadası-İzmir
8.Etap 29 Nisan İstanbul-İstanbul

ASYA-AVRUPA ARASI BİSİKLETLE GEÇİLECEK


Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 29 Nisan Pazar günü bisikletçiler Kumkapı sahil yolundan start aldıktan sonra Sirkeci - Eminönü - Karaköy - Dolmabahçe ve Barbaros Bulvarı'nı kat edip Boğaz Köprüsü'ne çıkacaklar. Buradan Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı geçip Kızıltoprak -Çiftehavuzlar istikametinde pedal çevirip Bostancı sahil yoluna çıkacaklar. Bisikletçiler burada 8 tur attıktan sonra yine geçen yıl olduğu gibi sahil yolunda finiş yapacaklar.