"Alex heykeli dikilecek adam değil"

Galatasaray'ın eski yöneticisi, Brezilyalı futbolcuyla anlaşma sağladıkları iddiasını sürdürdü.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2012, 15:06
Alex heykeli dikilecek adam değil

İÇİNDEKİLER

Sarı-Kırmızılılar'ın eski yöneticisi Fatih Gökşen'in, "Alex ile anlaştık. Sonra tepki olur diye vazgeçtik" açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Gökşen, bu iddialarını sürdürdü. İşte Gökşen'in açıklamaları: "Böyle bir konuda yanlış hatırlamam mümkün değil. Herkes benden belge soruyor. Benim belgelerim şerefimle bir tuttuğum sözümdür. Bu konuyla ilgili tabii ki yazılı belgeler var. O zamanlar kulüpte görevli arkadaşlar eski belgeleri tarıyorlar, elbet ortaya çıkacaktır. Kaldı ki ben bu açıklamayı kendim için yapmadım. Alex'in Fenerbahçe'de efsane olmaya, heykelinin dikilmesine layık olmayan bir futbolcu olduğunu belirtmek amacıyla yaptım. Efsane futbolcu en büyük rakibiyle para pazarlığı yapar mı!"

Önder Turacı'yı hatırlattı

"Sayın Hakan Bilal Kutlualp bizi etik davranmamakla suçluyor. Biz de Önder Turacı'yla 650 bin dolara anlaşmıştık. Onun nasıl bir Galatasaray taraftarı olduğunu tanıyan herkes bilir. Bu transferimizi bozmak için neredeyse 2.5 kat para teklif etmek mi etik oluyor? Bu durumu öğrenince hemen Önder'in peşini bıraktık. Babasına da rahat olmasını söyledik. Çocuk da tabii ki geleceğini düşünmek zorunda. Ancak Alex'e bizim yaptığımız teklifte böyle bir fark yok. Sayın Kutlualp'in de çok merak ettiğini biliyorum."

'Fenerbahçe haberdardı'

"Bizim Alex'e teklifimiz Fenerbahçe'den aldığının az üzeriydi. Tekrar ediyorum; gerekirse belgesini de çıkartırız ama buna bence değecek kadar önemli bir olay ortada yok. Durumdan Fenerbahçe Kulübü'nün de zamanında haberdar olduğunu sanıyorum. Yoksa şu ana kadar Fenerbahçe'nin resmi ağızları da bir açıklama yaparlardı. Nedense hep resmi olmayan ağızlar konuşuyor. Şimdi de sorumluluğu Alex'in menaceri Figer'e atmak istiyorlar ancak benim ahlak anlayışım bunu kabul edemez. Bir menacer futbolcusunun haberi hatta talimatı olmadan başka bir kulüple görüşemez."

Polemik nasıl başladı?

Fatih Gökşen, hafta içerisinde bir açıklama yaparak yöneticiliği döneminde Alex'le anlaşma sağladıklarını ancak daha sonra transferin gerçekleşmediğini söylemişti. Bu konuyla ilgili kendisine twitter'dan sorulan bir soruya Sambacı, "Ben ne Galatasaray ne de başka bir kulüple görüşmedim, Fatin Gökşen ismini bugüne kadar hiç duymadım. Her gün yeni yalan" cevabını vermişti. Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp ise, "Galatasaray yönetimi Alex'i hayal etmiş olabilir. Ama daha Alex'in Fenerbahçe'den ne kadar kazandığını bilmiyorlarmış" demişti